Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.

...
Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

Излезе второто класиране на кандидат-студентите в СУ "Св. Климент Охридски"

Вторият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2017/2018 година беше разгласен през днешния ден, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

4480 новоприети студенти са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий. За втория стадий на класиране са признати още 1072 студенти, от които 940 в постоянна и 132 - в задочна форма на образование.

Запълнени след първия стадий на класирането са специалностите "Психология ", "Публична администрация ", "Право " в постоянна и задочна форма, "Международни връзки ", "Медицина ", "Фармация ", "Английска лингвистика ", "Скандинавистика ", "Китаистика ", "Японистика ", "Кореистика ", "Компютърни науки ", "Софтуерно инженерство ", "Информационни системи ", "Журналистика ", "Връзки с обществеността " и новата компетентност "Графичен дизайн ".

Чакащи претенденти за третото класиране има за съвсем всички факултети, показват от Софийския университет. И допълват, че на второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.

От 19 до 21 юли, в това число, класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.

На 25 юли ще бъде разгласен третият стадий на класирането в СУ. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 26-28 юли, в това число.

7230 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото ни висше учебно заведение. Най-много са претендентите, показали като предпочитание специалността "Психология ". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация " и "Социология ", следвани от "Английска лингвистика ", "Компютърни науки ", "Софтуерно инженерство ", "Българска лингвистика ", "Информатика ", "Информационни системи " и "Право ", напомнят от Софийския университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР