Вторият ден, в който Nio вече е публична компания, бе

...
Вторият ден, в който Nio вече е публична компания, бе
Коментари Харесай

Китайски конкурент на Tesla подскочи със 76% на борсата

Вторият ден, в който Nio към този момент е обществена компания, бе много по-интересен и от първия за китайският производител на електрически автомобили. В Ню Йорк акциите подскочиха със 76%, а в един момента от деня растежът им доближи до невероятните 92%, предава CNN.

Скокът е забавен, защото китайският съперник на Tesla трябваше да понижи размера на първичното обществено предложение и събра $1 милиард от процедурата - на дъното на ценовото равнище. Надеждите бяха за $1,8 милиарда.

При дебюта в сряда скъпите бумаги нарастнаха с пет %.

Главният финансов шеф на компанията съобщи пред медията, че определеното време за IPO-то " не бе чудесно " поради мечите настроения в Хонконг и Шанхай.

Четвъртък бе мощен ден за доста китайски софтуерни компании, листнати в Съединени американски щати. Компанията за е-търговия Pinduoduo подскочи с 30%, видео уеб сайтът iQiyi с съвсем 6%, а гейминг и медия компанията NetEase с над 5%.

Nio бе учредена преди едвам четири години и се пробва да конкурира Tesla в Китай - най-големият пазар за електрически автомобили в света. Електрическият SUV ES8, който бе показан предходната година, се продава за към $65 хиляди, към половината от цената на Tesla Model X в Китай. Но тя страда от сходни за компанията на Илън Мъск проблеми - към края на юли поръчките бяха към 17 хиляди, само че създадените коли по-малко от 500. През първото полугодие приходите бяха $7 милиона, а загубата - $503 милиона.

 Tesla губи още един почитан чиновник
Tesla губи още един почитан чиновник

Пореден финанист напуща
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР