Вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на

...
Вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на
Коментари Харесай

Приключи вторият ден от Срещата на министрите на външните работи на НАТО в Букурещ

Вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на НАТО стартира със съвещание във формат 30 с присъединяване на поканените Финландия и Швеция.

Министрите разискаха провокациите в дълготраен проект, произлизащи от Китай, във връзка с нашите ползи, полезности и сигурност. Посочено, бе, че НАТО не преглежда Китай като съперник, както и че Алиансът остава отворен за съдействие с китайската страна по въпроси от съвместен интерес. Подчертана беше нуждата от повишение на устойчивостта на съдружниците.

Заключителното съвещание от срещата бе във формат 30, поканените Финландия и Швеция, с присъединяване на министрите на външните работи на Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова. Външните министри разискаха общите закани пред сигурността, по-конкретно стратегическото значение на района на Черно море и на Западните Балкани. Предвид съветското въздействие, на което са изложени тези страни-партньори, съдружниците показаха подготвеност за увеличение на поддръжката си към тях, в това число за създаване на потенциал, осъществяване на промени и образование в региона на защитата и сигурността.

Министър Милков акцентира нуждата от усилване на съдействието ни със страните-партньори поради възходящия политически, стопански и боен напън от страна на Русия. Уточни, че подобряването на техните качества за противопоставяне на дезинформацията, хибридните закани и усилването на устойчивостта на външно зловредно въздействие има основно значение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР