Втори зам.-министър бе уволнен в рамките на два дни. След

...
Втори зам.-министър бе уволнен в рамките на два дни. След
Коментари Харесай

Отлетя главата на втори зам.-министър. Заради пътните протести ли?

Втори зам.-министър бе уволнен в границите на два дни. След като вторият човек в енергетиката Александър Николов, номиниран от Слави за министър на енергетиката, си потегли като изкупителна жертва поради свадите със скъпия ток, през днешния ден с поста си се раздели и заместник-министъра на районното развиване Валентина Върбева.

В известието от Министерски съвет се споделя, че е освободена от премиера Стефан Янев, само че не се показват претекстове за решението му.

Сутринта обаче страна осъмна с пътни блокади. Работници от " Автомагистрали-Черно море " излязоха на протест, тъй като правилно са си свършили работата, по нея Министерство на регионалното развитие нямало забележки, само че не им изплащат 36 милиона по контракта. Работниците към този момент един месец не са получавали заплати, обрисува се втори, а имат заеми, сметки за плащани и подготовка на деца за учебно заведение.

За към два часа те блокираха придвижването в центъра на София и по основни пътни артерии - пътен възел " Белокопитово " на автомагистрала " Хемус ", „ Тракия “ на 165-ти километър и пътя „ Русе – Варна “.

Протестиращите упрекнаха министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в дезинформация и неистина. До това се стигна, откакто отрасловият министър изясни на брифинг, че компанията е закъсняла с осъществяване на контракт за ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия ". Служителите на сдружението дадоха обещание да ангажират европейските институции. " Не получихме отговорите, които чакаме ", обявиха те.

От своя страна, Комитова се ангажира да се откри законово решение, с което парите да бъдат изплатени.

По-късно тя съобщи, че не може да заплати, тъй като нямало актуализация на бюджета.

Няма информация дали освобождението на Върбева от поста зам.-министър на районното развиване има общо с проблема.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР