Втори видеоклип с екзекуция с чук на наемник на частната

...
Втори видеоклип с екзекуция с чук на наемник на частната
Коментари Харесай

"Вагнер" публикува втора "екзекуция" с чук на наемник

Втори видеоклип с екзекуция с чук на наемник на частната военна компания " Вагнер " бе публикуван в канали в " Телеграм ", близки до медията. Това става три месеца откакто сходен запис - различен някогашен войник, предаден на " Вагнер " от Украйна.

Според някои публицисти клипът е режисура, само че той съдържа остро обръщение против " предателите ", още веднъж отправено от формация, водеща една от основните съветски офанзиви в Украйна. Виждат го стотици хиляди руснаци, абонирани за обвързваните с нея канали в " Телеграм ".

В новия запис мъжът е показан като някогашен пандизчия от Крим - именуван (и самичък наричащ се) " Дмитрий Якушченко " - предал се на Украйна, откакто избягал на четвъртия си ден на фронта. Изтъква се, че това е " нееднократно съден " гражданин на Крим, макар че " Вагнер " месеци наред набираше пандизчии (миналата седмица създателят ѝ Евгений Пригожин разгласи, че към този момент не го прави) - десетки хиляди.

Видеоклипът с дълготрайност към две минути стартира със " признания " на " Якушченко " по какъв начин след четири дни на фронта избягал в следена от Украйна територия, какъвто бил и първичният му проект. Обяснява и че бил наказан на 19 години и излежавал наказването за ликвидиране и обир си в Саратовска област, а попаднал в пандиза в Крим, когато полуостровът още бил под контрола на Украйна; по-късно бил трансфериран в Русия (която анексира Крим и го счита за част от територията си).

 Work&Travel на война: съветската частна войска Work&Travel на война: съветската частна войска " Вагнер " спря да " не съществува "

Изглежда, тази част от записа е направена по времето, когато Якушченко се намира в украински плен, тъй като се показваха в украински медии и през номеври 2022 година Най-вероятно той е измежду разменените на 1 декември по формулата " 50 против 50 " пленници сред Русия и Украйна.

" Режисьорска работа "?

Към края на видеоклипа част от фрагмента е мъгляв, когато мъжът с чука нанася ударите, само че доста рускоезични медии избраха да не покажат или даже да не дадат връзка към изтезанието. Якушченко, чиято глава е привързана към камък, пада обратно при първия удар, само че и по-късно се вижда по какъв начин мъжът с чука замахва към лицето му, откакто към този момент е на земята.

В околните до " Вагнер " канали се изяснява, че в случай че към врага човек би трябвало да се отнася с почитание, предателите би трябвало да бъдат " унищожавани ", а Якушченко предал другарите си. Авторите на записа означават и че Якушченко се " разболял от същата болест, от която губиш творение в градовете на Украйна, преди този момент в Киев, в този момент в Днипро, а по-късно се събуждаш в мазето за последното си правосъдно съвещание ". Според тях първата част на записа е доказателство, че още през цялото време считал да се съобщи, и изразил вяра, че Крим още веднъж ще стане украински.

Думите му директно преди " изтезанието ", които се чуват на записа, са:

Отправих се на фронта в редиците на ЧВК " Вагнер ". Докато бях на фронта, осъзнах, че това не е моята война. Днес бях на улиците на Днипро, където получих удар по главата и изгубих схващане. Събудих се в тази стая, където ми споделиха, че ще ме съдят.
Дмитрий Якушченко,
войник на " Вагнер "

Същевременно лицето на Якушченко - в схващане - се във видеоклип на Министерството на защитата на Русия от размяната на 1 декември, при която съветските военни се качват в рейс. Според от " Медиазона " Давид Френкел методът, по който реагира тялото на Якушченко при удара - изключително в ръцете - също приказва за режисура, и учудващо безкръвната екзекуция е " по-скоро " подправена.

Предишният видеоклип с извънсъдебно наказване бе избран от самия Пригожин като " прелестна режисьорска работа ". След него чукът стана един от знаците на " Вагнер ",.

Избягал в Норвегия пълководец от " Вагнер ", при който е служил Нужин - предходният " обществено " екзекутиран наемник, обаче.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР