Втори съд оправда бившата шефка на клиниката по дерматология във

...
Втори съд оправда бившата шефка на клиниката по дерматология във
Коментари Харесай

Втори съд оправда проф. Мирослава Кадурина за липсата на 774 673 лв. от ВМА

Втори съд оправда някогашната шефка на клиниката по дерматология във ВМА проф. Мирослава Кадурина. Решението идва близо осем години след началото на следствието.

Проф. Кадурина беше упрекната през 2015 година дружно с някогашния началник на ВМА ген. Стоян Тонев. Той не дочака края на делото, тъй като умря през 2017 г. 

Според обвиняването от 1 януари 2007-а до 30 юни 2014-а в качеството си на длъжностно лице, шеф на клиниката по дерматология във ВМА, изтъкнатата дерматоложка присвоила 774 673 лева, благосъстоятелност на болничното заведение, поверени й да ги ръководи. В качеството си на длъжностно лице тя била предоставила на „ Дерма- прим-МК " ООД, сдружение, на което е била мажоритарен притежател, използването на медицински апарати, благосъстоятелност на ВМА. 

Ето какво обаче споделя Военно-апелативният съд, който изцяло се съгласява с изводите на първата инстанция. 

" Детайлно са разисквани аргументите, на които се дължи изцяло обърканата обвинителна структура. С нужната изясненост и издържана правна обосновка първостепенният съд е извел извод за неналичието на изцяло проучване на фактическите условия, които е следвало да бъдат изложени в обвинителния акт, и които да водят до ясни и непротиворечиви заключения какво се състои действието, в това число противоправно и общественоопасно ли е то. Също по този начин налице ли са нездравословни последици; в какво се показват те и какъв е техният размер; съзнателно ли го е направила и налице ли е специфична цел за това; налице ли е причинна връзка сред държанието и възможните настъпили нездравословни последствия.

За закононарушението по работа са присъщи директен предумисъл и съществуването на особена цел – да се набави за себе си или другиго полза или да аргументи другиму щета, изясняват съдиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР