Втори протест на служителите на "Съдебна охрана" се проведе по

...
Втори протест на служителите на "Съдебна охрана" се проведе по
Коментари Харесай

Съдебен охранител: Премиерът извади от джоба 100 милиона за полицаите - и ние искаме


Втори митинг на чиновниците на "Съдебна охрана" се организира по обяд през днешния ден пред постройката на Съдебната палата в Благоевград. Близо 30-на чиновници стачкуваха с плакати против налаганото разделяне в Сектор "Сигурност", съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Първият митинг с искане за равнене заплащането на всички чиновници в бранша, се организира на 31 януари.

„ Искаме равнене на заплащането ни с това на служителите на реда, ще продължим до последно, този път сме решили да не се отхвърляме, ще се борим до край за настояванията си ”, сподели Гаврил Митушев, ръководител на синдикалната организация към Окръжен съд-Благоевград.

Според него правосъдните охранители и служителите на реда работят по един закон-този за Министерство на вътрешните работи и съгласно който заплатата се образува по един и същи метод. Пределно ясни са какви са стъпките и добавките.

„ Те го направиха обаче по този начин, че на едните началната „ стъпка ” е със 100 лева от горната страна над нашата. Това го направи държавното управление, знаете по какъв начин министър председателят извади от „ джоба ” 100 милиона и ги даде на служителите на реда, единствено и единствено да има мир ”, добави Митушев. Според него на тях им трябват 20 милиона, само че след среща министърът на финансите им заречен 1.5 милиона, което е извънредно незадоволително.

„ Заплатата ми след 5-процентното нарастване е 719 лева, имам шест години стаж, незадоволително е, само че се пробвам да се оправя ”, сподели един от младите чиновници.

„ Условията ни на труд са същите както на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, работим по един закон, в реда на нещата е и заплащането да е еднообразно. Разделението персонално мен ме наскърбява, изискванията ни са тежки, работим със арестувани - контингентът е идентичен с този на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, възнаграждението би трябвало да ни удовлетворява ”, сподели Цветина Соколарска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР