Втори полет с космически туристи на британската компания Върджин галактик.

...
Втори полет с космически туристи на британската компания Върджин галактик.
Коментари Харесай

Втори полет с космически туристи над Земята

Втори полет с галактически туристи на английската компания " Върджин галактик ". Ракетопланът " Юнити " беше изстрелян от космодрума " Америка " в Ню Мексико в 17:20 часа българско време и малко повече от час по - късно се завърна на Земята. На борда му бяха майка и щерка от Карибите и 80-годишен британец. Компанията " Върджин галактик " възнамерява да организира редони полети с туристи в Космоса.



Полетът до ръба на Космоса, за който трима души съумяха да си обезпечат билети, продължи 70 минути. След изстрелването ракетопланът " Юнити " се отдели от самолета - притежател и се издигна до височина от към 88 км или малко под линията на Карман, която е на 100 км над Земята и се счита за условна граница сред атмосферата и Космоса. Във връхната точка на траекторията гравитацията е нулева и пасажерите, дружно с техния инструктор, изпаднаха в безтегловност. Именно това е кулминационната точка на полета.



Тримата приключенци на борда са: 46-годишната Кейша Шахаф и 18-годишната Анастейша Майерс - майка и щерка от карибския остров Антигуа, дружно с Джон Гудуин от градчето Нюкасълъндър Лайм във Англия.

Кийша Шахаф: " Животът ми мина до водата, само че се усещам по-дълбоко обвързвана с въздуха. "

Двете дами завоюваха билетите за пътуването в благотворителна лотария. Цената на билета е 450 000 $. Но Джон Гудуин е платил " единствено " 200 000 $, тъй като го е купил още през 2005 година. Мъжът е болен от Пакинсон и ще стане вторият човек с тази диагноза, който лети в Космоса. Участва в Олимпийските игри през 1972 година като играч по кану, преди три години покорява Килиманджаро. Целта му е да покаже, че тежкото заболяване, при което елементи от мозъка прогресивно се повреждат - не може да го победи. Преди полета той показа пред Би Би Си, че е бил сигурен, че ще го отхвърлят.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Джон Гудуин: " Да се издигнеш на такава височина, да видиш формите на Земята от горната страна, чернотата на Космоса, да изпаднеш в безтегловност, всички тези неща, това беше опция, която не можех да пропусна. "

Първият сходен полет на компанията беше през юни. Ричард Брансън е в мощна конкуренция с Джеф Безос и Илън Мъск в конкуренцията за състезание в галактическия туризъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР