Втори пенсии от допълнителното пенсионно осигуряване ще започнат да се

...
Втори пенсии от допълнителното пенсионно осигуряване ще започнат да се
Коментари Харесай

И дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ще издават ПИК

Втори пенсии от спомагателното пенсионно обезпечаване ще стартират да се заплащат от септември тази година. Ето за какво сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване предлагат родените през 1960 година дами доникъде на тази година да посетят фонда, в който имат партида за втора пенсия, предава.

Подобно на Национален осигурителен институт, на място те ще получат своя личен идентификационен код (ПИК) за електронен достъп до информацията в самостоятелната им партида и ще могат когато и да е да наблюдават средствата в нея. 

Всеки самичък ще избере по какъв начин да постъпи със средствата си. Въпреки това, при визитите на място хората ще получат консултация за пенсионните артикули, предлагани от фондовете за втора пенсия. 

Фондовете към момента не могат да изчислят точния размер за втората пенсия. Комисията за финансов контрол не е утвърдила формулата за пресмятане. Ориентировъчно за приемане на пожизнена пенсия за първите дами ще са нужни сред 9 и 10 000 лева в партидите. Останалите ще получат разсрочени или еднократни заплащания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР