Втори национален протест срещу насилието и в подкрепа на 18-годишната

...
Втори национален протест срещу насилието и в подкрепа на 18-годишната
Коментари Харесай

Втори национален протест срещу насилието и в подкрепа на Дебора /СНИМКИ/

Втори народен митинг против насилието и в поддръжка на 18-годишната Дебора изкара на демонстрации стотици хора в редица градове довечера. На площадите или пред правосъдните покои те изрекоха противоречие с правосъдната система и възприятието за безотговорност към случаите на принуждение у нас.

Чуха се изкания за разкриване във всяка област на страната на спешни центрове за дамите и въобще за жертвите, потърпевши от принуждение, неотложно въвеждане на дефиниции за принуждение, полово обучение и други ремонти в Наказателния кодекс.

В София протестиращите държат плакати с надписи „ Нито една повече ”, „ Затвор за Георги ”, „ Няма да мълчим ” и други

Освен в столицата, митинг се организира и в Стара Загора - родният град на потърпевшата Дебора. Към него се причислиха и родилите на момичето. 

„ Като майка, това, което виждам, е един празен взор. С нея работи психолог “. Това сподели майката на Дебора Ивелина Михайлова по време на митинга в Стара Загора против насилието.

„ Искаме правдивост. Затова съм тук. Не единствено за нас, а за всеки, който по един или различен метод е изтърпял такова нещо като принуждение “, добави тя.

„ Дебора направи послание, не ѝ беше по никакъв начин елементарно, както видяхте “, добави Красимир Михайлов, бащата на момичето.

Мъжът изрази вяра, че след демонстрациите и всички дейности на органите на реда, случаите на принуждение ще стават все по-малко.

Недоволство имаше и в Пловдив, Варна, Велико Търново, Габрово и в още десетки обитаеми места в страната. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР