Втори могъщ бизнесмен от бившия СССР е на път да

...
Втори могъщ бизнесмен от бившия СССР е на път да
Коментари Харесай

Босът на Шахтьор влиза в Ботев

Втори всесилен предприемач от някогашния Съюз на съветските социалистически републики е на път да влезе в българския футбол. След Антон Зингаревич, който взе Ботев Пловдив, същото е на път да стори и един от най-богатите хора в Европа. Собственикът на Шахтьор (Донецк) се е насочил към клуб също с името Ботев, само че от Бургас. Наскоро образувания клуб Ботев Металург ще потегли през този от „ Б “ Областна група, настояват от Кота спорт.

Хора от клуба разкриха пред сътрудниците, че са водени договаряния за спонсорство с милиардера и считан за най-богат украинец – Ринат Ахметов. Неговото положение се прави оценка на 16 милиарда $. Той е притежател и на украинския гранд Шахтьор (Донецк).

Иначе президент на самия клуб ще бъде предприемачът и политик Бенчо Бенчев. В управителния съвет пък ще влязат митове на Ботев (Бургас). За старши треньор на отбора е назначен Борис Борисов.

Целта пред тима е до 2025 година да бъде част от професионалния футбол, написа „ Котаспорт “.

Това значи, че поредно и без закъснение би трябвало да се завоюват шампионатите в „ Б “ и „ А “ Областна група, както и Трета лига – Югоизток.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР