Втори фалстарт на делото за мярката на бившия директор на

...
Втори фалстарт на делото за мярката на бившия директор на
Коментари Харесай

Заради болничен: Отново се отложи делото за мярката на Петя Банкова

Втори провал на делото за мярката на някогашния шеф на организация „ Митници “. Причината е, че отбраната на Петя Банкова още веднъж не се яви в съда, а показа болничен. Софийският апелативен съд трябваше да реши дали Банкова и другия обвинен, апетитен за контрабандист - Стефан Димитров,  да останат дефинитивно в ареста, предава БТВ.

В залата не се яви нито адвокатката на Банкова - Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като нейн бранител, само че е бил акредитиран единствено за първичното разглеждане на мярката за неотклонение. 

Това е вторият болничен, който юрист Натина подава в съда.

За идващото съвещание на 18 април съдът изиска да дефинира длъжностен бранител на Банкова, с цел да се подсигурява разглеждането на ограниченията.

Междувременно стана ясно и че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е получил призовка от държавното обвиняване да се яви на разпит.

„ Реално видяно няма контрабанда, вършат се някакви опити да ни се вменяват дейности осъществени оттатък територията на България, в Румъния, тъй че не знам за каква контабанда става въпрос “, сподели юристът на Стефан Димитров, Ивo Найденов.

Припомняме, че Коцев бе освободен от поста откакто името му бе забъркано в скандал с някогашната шефка на митниците Петя Банкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР