Втори ден в Перник най-коментираната тема не е липсата на

...
Втори ден в Перник най-коментираната тема не е липсата на
Коментари Харесай

Намаляват стойностите на серен диоксид във въздуха в Перник

Втори ден в Перник най-коментираната тематика не е неналичието на вода, а мръсният въздух. И през днешния ден в града са регистрирани повишени стойности на серен диоксид. От Регионална инспекция за опазване на околната среда предлагат децата, възрастните и болните хора, в случай че могат да не излизат на открито.


Замърсяването на въздуха със серен диоксид от през вчерашния ден продължава и през днешния ден, въпреки и по-слабо. Най-силно е било замърсяването през нощта.

Малко след 8.00 часа тази заран машината, с която се мерят стойностите, за малко беше развалена и няколко часа не се показваше точната стойност.

Кметът на Перник се срещна с шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда и разискаха по какъв начин по-бързо да се взимат ограничения при сходна обстановка.

Как се отразява обстановката със замърсяването в града и какви препоръки дават експертите?
Д-р Славея Гарова, основен контрольор в РЗИ Перник: Желателно е децата с астма тези, които имат астматични пристъпи, които са съществено заболели, деца от детски градини и учебни заведения за през вчерашния ден и през днешния ден да бъдат спрени от учебно заведение. Онова, което се предлага, е носенето на маски.

 Отново повишени стойности на серен диоксид в Перник Отново повишени стойности на серен диоксид в Перник
И през днешния ден в Перник са регистрирани повишени стойности на серен диоксид във въздуха. 1,2 пъти над нормата серен диоксид. От Регионална инспекция за опазване на околната среда предлагат децата, възрастн...
Михаела Ивайлова: От всички посещаващи деца единствено едно пристигна с маска. Не сме извеждали децата на открито от съображения за сигурност, само че сме създали проветряване доскоро, защото имаме увещание, че няма проблеми през днешния ден.Аделина Доцева, фармацевт: Търсенето на маски от през вчерашния ден неимоверно набъбна, повече от два-три пъти. Хората бяха доста уплашени през вчерашния ден.
От МОН обявиха за Българска национална телевизия, че единствено 8 деца са отстъпвали от учебно заведение през днешния ден поради мръсния въздух. Към момента обстановката в града е спокойна, а стойностите понижават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР