Втори ден светът на тениса е подвластен на сензационния успех

...
Втори ден светът на тениса е подвластен на сензационния успех
Коментари Харесай

Димитров: Беше толкова мъчително, че дори не искам да си спомням

Втори ден светът на тениса е зависим на сензационния триумф на Григор Димитров против Роджър Федерер на 1/4-финалите от Откритото състезание на Съединени американски щати. Всички международни медии обръщат внимание на обстоятелството, че първият триумф на българина против именития швейцарец идва в миг, когато 28-годишният хасковлия се намира на 78-о място в международната класация и едвам се е измъкнал от най-дълбоката рецесия в кариерата си.

Самият Димитров не крие, че даже той е сюрпризиран от представянето си, само че разкрива на какво най-много отдава триумфа си. " Просто излязох квалифициран по най-хубавия метод, изключително след последните две седмици на тренировки, фитнес и положителни мачове - показа Григор пред формалния уебсайт на професионалната асоциация АТРtour.com. - Опитвам се да надграждам и лека-полека нещата си идват на мястото. Това беше просто следващата стъпка. Това е всичко. Понякога най-простите неща са най-трудни. "

Запитан кой е бил най-тежкият му миг през последните 20 месеца, откогато завоюва купата от финалите на АТР и се изкачи до №3 в света, преди да поеме стремително надолу, българинът отговори: " Не бяха положителни времена, няма да неистина. Всъщност беше толкоз трудно, че даже не желая да си припомням. Мога да посоча няколко сложни момента - травмата в рамото, загубата на точки, срутва в ранглистата. Това е най-неприятно за всеки тенисист. Последните 6-7 месеца бяха изключително тежки за мен. Но имах на кого да разгадавам - на приятелите, на фамилията. Продължих да имам вяра, да работя, да се церя, да се практикувам, да упражнявам. Малко трансформирах ракетата. Трябваше да се настроя към доста неща за толкоз къс и в същото време голям интервал от време. "

С успеха си против Федерер Димитров се причисли към лимитирана група от тенисисти, които имат най-малко един триумф против играчите от така наречен огромна четворка (Григор има по един триумф против Новак Джокович и Рафаел Надал и три против Анди Мъри). В историята това са реализирали още 17 играчи: Арно Клеман, Жил Симон, Жо-Вилфрид Цонга, Марио Анчич, Иван Любичич, Марин Чилич, Давид Налбандиан, Хуан Мартин дел Потро, Фернандо Гонсалес, Анди Родик, Николай Давиденко, Робин Сьодерлинг, Стан Вавринка, Томаш Бердих, Кей Нишикори, Доминик Тим и Ник Кириос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР