Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван

...
Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван
Коментари Харесай

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския духовник отец Иван против решението на Светия синод дефинитивно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия.

Според него в църквата има разделяне сред богатите свещеници и елементарните свещеници, а решенията се вземат в полза на богатите.

Той още веднъж прикани митрополитите или част от тях да дойдат в Сливен, с цел да си простят греховете и дружно да търсят решение на основаната обстановка.

По-рано отец Иван назова Светия синод проведена незаконна група, а църквата изпразнена от наличие.

Пред постройката на Сливенска митрополия върви и подписка за и срещу избора на свещеник Йеротей на изборът му да бъде приет за законен.

Напрежението в Сливенска епархия породи, след касирането на изборите за митрополит през февруари, при който с 26 гласа " за ", свещеници и миряни класираха свещеник Йеротей пред свещеник Михаил, който завоюва 22 гласа. Заради тъжби с обвиняване за сговор сред делегатите Светия синод касира изборите.

" Управлението е в прорез с църквата, тя има право да изяви своето мнение. Вярата не е единствено етикет, тя е и живот. Има ерес в църквата, уповавам се на промяна ", разяснява в " Денят стартира " отец Иван.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР