Втората вълна от коронавирус е факт, цифрите са обезпокоителни. Това

...
Втората вълна от коронавирус е факт, цифрите са обезпокоителни. Това
Коментари Харесай

Плевнелиев обвини Радев в братоубийствена война, а Слави и Мая Манолова...

Втората вълна от ковид е реалност, цифрите са притеснителни. Това съобщи в ефира на Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев.

"Цифрите са по-лоши от тези през март. Правителствата във всички страни по света към този момент знаят, че би трябвало да реализират този нежен и нужен баланс. Трябва да се застъпим за рисковите групи, само че и да запазим стопанската система ", съобщи президентът.

"Днес България стои доста по-добре в сравнение с през 2008-2009 година. Вероятно ще се окаже, че по статистика на Европейски Съюз, България ще е една от минимум засегнатите страни стопански тази година и прави чест на всички, които способстват за това ", счита той.

"Гърция се модернизира извънредно бързо и се електронизира. "Майкрософт " отидоха там, тъй като получиха контракт за няколко милиарда евро ", сподели Плевнелиев и добави, че чака, че някоя от тези огромни компании - "Гугъл " и "Майкрософт ", скоро да дойдат и тук.

"Ние сме в конкурентна среда. Гърция не спи - основава и влага доста в артикули. Иска ми се обаче вместо в този момент да приказваме с компромати, какво направи Гърция - предложения нобелов лауреат по стопанска система да създаде националната им стратегия 2020-2030. Ще ми се и при нас да има подобен спор, само че обстановката е радикално друга ", сподели той.

Той разяснява резолюцията на Екологичен потенциал:

" Ние влязохме в братоубийствена и жестока борба за власт и загърбихме целите на страната си ", съобщи Плевнелиев.

"Един проблем с цел да бъде решен, би трябвало да бъде посочен. Трябва да гледаме по какъв начин да се подобрим и да се развием. Не може да кажем, че в България няма проблеми и, че Европейски Съюз не е прав да ги показва.

Проблемът е там, че тази декларация на Европейски Съюз отиде оттатък това. Тя беше акт на опълчване на българи и българ и. Тя беше знак на политическа борба за власт ", съобщи той.

"Резолюцията на Екологичен потенциал ни оказва помощ да посочим проблемите, с цел да ги решим. Има някакъв проблем с действието на прокуратурата, само че пък тя сега работи на високи обороти, а това не беше по този начин преди години. Изисква се национално единение ", сподели Плевнелиев.

"Половината от българските олигарси са ударени грубо , други не са. Затова се мисли, че има селективност на дейностите. За да решим тези проблеми обаче, не би трябвало да сочим единствено основния прокурор ", съобщи президентът.

"Радев непрекъснато охулва страната непрекъснато и не дава нито едно решение. Днес президентът Радев нарушава Конституцията . Той може да смъкна доверието си от всеки, само че няма право да желае оставката на премиера, основния прокурор и кабинета. Това, което той прави е най-прекият път към диктатурата ", сподели той.

Според него не може когато Народното събрание не му угажда да желае оставки . "Той претендира за господство на закона, само че не съблюдава Конституцията ", счита Плевнелиев.

По думите му преди 10 години експортът на България е бил 20 милиарда лв.. "Сега е 60 милиарда лв.. Ние сме в Европейски Съюз и се интегрираме вярно ", счита той.

Плевнелиев бе помолен да разяснява митингите:

"Не е добре за България да имаме изключителни избори. Комунистите са на крачка да вземат властта. ГЕРБ би трябвало да мисли за страната и да продължи а си носи кръста в този миг. Важно е да се приказват за политики и решения и по този начин ще стигнем надалеч. Доброто решение на България са постоянни избори, отвод от популизъм и разговор ", счита той.

По думите му на популизъм разчитат Мая Манолов и Слави Трифонов.

"В политическата борба у нас се минаха избрани граници ", приключи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР