Втората вълна на грипа е факт, парадоксално е, че тя

...
Втората вълна на грипа е факт, парадоксално е, че тя
Коментари Харесай

Педиатър: Втората грипна вълна е факт, зачестяват ларингитите при децата

Втората вълна на грипа е реалност, парадоксално е, че тя се предизвиква от микс от вируси, разяснява пред Нова нюз педиатърът доктор Марио Янакиев. По думите му болните не са повече като брой, само че има повече затруднения. „ При дребните деца има две клинични форми – ларингит и бронхиолит “, посочи експертът. Той акцентира, че ларингитът при дребните деца стартира ненадейно и протича изключително тежко при бебетата.

„ Детето се разсънва с рев, мъчно дишане, честа лаеща кашлица. Много постоянно се стига до повръщане. Състоянието наподобява трагично, само че не е толкоз тежко. Съветвам родителите на дребни деца да се снабдят с инхалатор и физиологичен разтвор, с цел да могат да реагират при припадък, ще си спестят доста неприятности. Инхалаторът не води до приучване, задачата е с първа реакция да се омекоти положението, да се усъвършенства дишането на детето и при по-спокойна конюнктура да се посети доктор “, отбелязва доктор Марио Янакиев.

Той добави, че в по-редки случаи се образува оток под гласните струни, дишането е затруднено и това е незабавно положение, което изисква незабавна интервенция от експерт, от време на време се постанова и хоспитализация.

„ Все още няма прояви на дихателна алергия, защото такива реакции са по-чести в края на април и през май. Типична алергична реакция е бронхиолитът, при който се получава бронхоспазъм и при издишване гърдите на детето „ свирят “, посочи педиатърът. Той посочи, че родителите на деца с дихателна алергия знаят по какъв начин да реагират в такива обстановки, само че рекомендацията е за съответно лекуване, назначено от експерт.

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР