Втората Световна война не е обвързана само с някои от

...
Втората Световна война не е обвързана само с някои от
Коментари Харесай

Малко известни факти за един от най-ужасяващите периоди на човечеството - Втората Световна война

Втората Световна война не е обвързана единствено с някои от най-зловещите борби и човешки загуби, само че и с много нововъведения, които сигурно трансформират военното дело. Ако Първата Световна война е прекрачвала границите на човешкото, втората е просто интелигентното разгръщане на военната промишленост. Ето някои от забавните обстоятелства, съдействали фрапантно за всички бойци.


След като Америка се включва във военните дейности, взимането на военнопленници се трансформира в рутина за немската машина. Ето за какво една американска компания въпреки всичко взема решение да облекчи тъгите на своите пандизчии, изшращайки карти за игра. Тайната на същите била, че след потапянето им в сапунена вода, пандизчиите можели да видят картата на района и по-лесно да възнамеряват своето бягство от пандиза.


След като Съединени американски щати взема решение да пусне първата атомна бомба над Хирошима, специалистите пресмятат височината, на която да се детонира. Детонацията е на височина от 600 метра, с цел да може да се минимизира резултата от радиацията, само че въпреки всичко да има оптимален резултат от гърмежа. Префектурната индустриална зала е била издигната през 1915 година и се е намирала единствено на 160 метра от гърмежа, ясно е, че всички в нея са умрели при детонацията, само че тази постройка продължава да стои и да наподобява по този метод, символизирайки силата на оръжие, което човечеството не може да управлява.


Фанатизмът в Германия несъмнено е бил в апогея си най-малко в първата част от войната. Хитлеровата юноша постоянно била влиятелна купа за младите мъже и дами, които трябвало да дават отговор освен на високия интелектуален статус, само че и на физическата си хубост. Ето за какво и инспекциите били извънредно чести. Младежите трябвало да бъдат на възраст сред 17 и 21 години.


Кодексът на войната нормално стартира да съществува и да се зачита, когато войната завърши. Преди него има единствено убийства и потъпкване на всички права. През 1939-а година, немските управляващи вземат решение да екзекутират към 14% от градската популация на полския град Бигдошч. Причината за злокобното наказване е конфликт сред немски саботьори и полската полиция. Снимката е кръстена " 6-те лица на гибелта " и ясно демонстрира най-малко част от страстите на наказаните.


Ако в миналото сте се чудили какъв брой екзалтиран може да бъде един човек, запознайте се с Франц Фон Верра. Немският военнопленник толкоз доста желал да се върне на фронта, че няколко пъти се опитвал да избяга от английския затвор. В резултат на това, управляващите го изселват в Канада, където дефинитивно да покажат, че в никакъв случай няма да може да се върне на фронта. Вместо това, Франц избягал от канадския затвор, качил се на транспортен съд до Испания и по-късно стигнал до родната Германия. Това е и единственият западен военнопленник, който да се върне назад на фронта.


Осъзнавайки какъв брой значима е пропагандата, американското държавно управление не стопира да търси способи за мотивирането на популацията си, както и за набирането на повече доброволци. Ето за какво множеството актриси на Холивуд стартират да театралничат като доброволки, извършвайки разнообразни действия.


На фотографията можете да видите Ида Лупино като телефонистка, която прави някои от най-важните свръзки. Единственият проблем е, че телефонното табло е инсталирано в дома ѝ - даже не са могли да я закарат до същинска телефонна станция. На идната фотография можете да видите Вероника Лейк, която пък демонстрира за какво дамите не би трябвало да бъдат с дълги коси в заводите.


Кодът на достойнството е доказателство, че положителното може да победи и в някои от най-тежките времена. Ето за какво множеството немски военнопленници получавали по-добро отношение от своите " поробители ". Щом се стигне до замяна или просто германците съумеят да избягат назад, те описват какво е било отношението към тях в лагера. По този метод и американците могат да се зарадват на обстоятелството, че имат огромни шансове да получат всичко належащо.

Източник: men.hotnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР