Втората среща на американския президент Доналд Тръмп с лидера на

...
Втората среща на американския президент Доналд Тръмп с лидера на
Коментари Харесай

Нова среща Тръм-Ким до месец

Втората среща на американския президент Доналд Тръмп с водача на КНДР Ким Чен Ун ще се състои в края на февруари. Това съобщи американският държавен секретар Майк Помпео в изявление за телевизия „ Фокс нюз “, съобщи БГНЕС. „ Мисля, че срещата ще се организира в края на идващия месец. Такива са проектите “, сподели ръководителят на външнополитическото ведомство.

Той добави, че както Пхенян, по този начин и Вашингтон по-рано са постигнали единодушие по този въпрос. Помпео разкри, че Съединени американски щати са изпратили собствен екип в една от азиатските страни. Той има за цел да приготви провеждането на срещата. Държавният секретар отхвърли да назове страната хазаин, единствено означи, че договарянията на двамата водачи ще се състоят в азиатския район. „ Те ще отидат там, с цел да слагат основите, които, както се надявам, ще прераснат в обилни, спомагателни стъпки по пътя освен на премахването на нуклеарното оръжие от Корейския полуостров, само че и ще доведат до ярко бъдеще за корейския народ “, съобщи Помпео.

Медиите оповестяват, че най-вероятно срещата ще се организира във виетнамския град Дананг, където през 2017 година се организира форума на АТИС. Първата среща сред водачите на Съединени американски щати и КНДР се състоя на 12 юни предходната година в Сингапур. След нея Пхенян изрази кардинална подготвеност да се откаже напълно от нуклеарното оръжия, а Вашингтон се задължи да даде на КНДР гаранции за сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР