Втората пратка с ваксини срещу коронавирус на „Пфайзер“ и „Бионтех“

...
Втората пратка с ваксини срещу коронавирус на „Пфайзер“ и „Бионтех“
Коментари Харесай

Втората пратка с ваксини срещу COVID-19 пристигна у нас

Втората пратка с ваксини против ковид на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ дойде през днешния ден в България. 25 000 дози от препарата бяха превозени в два контейнера до Летище София към 7.30 часа. Те ще бъдат натоварени на специфични микробуси и още през днешния ден ще поемат по две посоки - едното е Пловдив и Бургас, а второто - Велико Търново и Варна.
Те още веднъж ще бъдат за имунизация на лицата от първата фаза на имунизиране – медиците на първа линия с заболяването. Както е известно, за имунизацията на един човек са нужни 2 дози. Очакваното количество ще стигне за 12 500 души.
Тече подготовка за и за имунизацията на хората от втора фаза – учителите, чиновници и консуматори на обществените институции. Във втората фаза на имунизацията по предварителна информация ще бъдат включени 15 000 души от обществените домове.
Първата пратка с ваксини в България пристигна на 26 декември, а имунизацията стартира на идващия ден, като първия човек, на който беше инжектира медикамента, е здравният министър Костадин Ангелов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР