Втората по големина в света верига от кина Cineworld group

...
Втората по големина в света верига от кина Cineworld group
Коментари Харесай

Собственикът на Синема сити е пред фалит?

Втората по величина в света верига от кина Cineworld group plc, е почнала процедура по подаване на съобщение за отбрана от кредиторите в Съединени американски щати и по неплатежоспособност във Англия, заяви Ройтерс. В България компанията е притежател на веригата кина " Синема сити ".

Според известията повода за проблемите е насъбраният дълг от 5 милиарда $ и все по-слабата опция той да се обслужва поради слабите доходи на кината. Повод за новината в действителност е неочакваният спад с над 60% на цената на акциите на компанията на борсата в Лондон.

Първопричината за слабите финансови резултати е, че макар последователното възобновяване на визитите след рухването на коронавирус рестриктивните мерки те към момента са под предстоящите. Освен това сега има стеснен лист от нови филми.
 Шри Ланка разгласи банкрут. Финансовата рецесия, опустошаваща страната се задълбочава
Тази островна страна публично разгласи банкрут

През последните дни хората се редят на опашки с часове, с цел да се опитат да си набират бензин, до момента в който цените на главните хранителни артикули са скочили повече от два пъти.

От финансовите резултати на Cineworld group се вижда, че трупането на задължения се е задълбочило през 2020 година, когато кината бяха затворени през по-голямата част от годината.

Cineworld group има повече от 9 хиляди зали с над 15 хиляди екрана, множеството от които се намират в Съединени американски щати.

В Европа тя работи най-вече във Англия и в страните от Източна Европа. В България стъпи за първи път през 2005 година с откриването на кино " Синема сити " в мол " София ", само че тогава марката " Синема сити " беше благосъстоятелност на израелска компания, която бе продадена по-късно на Cineworld group, напомня.
 Българските компании, изпадащи във банкрут, се усилват
Българските компании, изпадащи във банкрут, се усилват

Според отчет на Кофас през 2021 година фирмите в неплатежоспособност са с 5,7% повече. Тази година броят им ще е още по-голям

По данни от 2019 година " Синема сити " държи най-големия дял от този пазар у нас - 43%. В момента у нас има 6 такива кина в 5 града, като в столицата са две. Те работят, като прожекциите са планувани до 13 септември. Същото е ситуацията и в останалите кина на веригата по света, а преди пандемията прожекциите се възнамеряваха за до 3 месеца напред във времето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР