Втората по големина нефтена и газова компания в САЩ влага

...
Втората по големина нефтена и газова компания в САЩ влага
Коментари Харесай

Нефтен гигант от САЩ участва в стартъп за ядрен синтез

Втората по величина нефтена и газова компания в Съединени американски щати влага част от рисковия си капитал в стартъп за рационализиране на модулна технология за нуклеарен реактор. „ Шеврон корпорейшън “ разгласи инвестиция от серия A в основаната в Сиатъл „ Zap Energy “. Основана през 2018 година, младата компания създава проект за рационализиране на търговски модулни реактори за нуклеарен синтез.

Тази инвестиция е десетата в портфолиото на основания от Шеврон „ Фонд за сила на бъдещето “. Той бе учреден през 2018 година за изследване на най-новите технологии, които ще разрешат декарбонизация на макро равнище, повишението на подвижността в енергетиката и децентрализацията на енергийната промишленост, съобщи Power-eng.com.

„ Ние виждаме в термоядрените технологии обещаващ нисковъглероден енергиен източник “, сподели Барбара Бъргър, президент на „ Шеврон Технологични предприятия “. Конвенционалната нуклеарна сила употребява нуклеарно разделяне, което включва разделянето на огромно несигурно ядро на по-малки детайли и генерира дълготрайни радиоактивни боклуци. Ядреният синтез се случва, когато ядра от леки детайли (обикновено водород) се сблъскват с задоволително огромна мощ за запалване и образуват по-тежък детайл - развой, който освобождава обилни количества сила без излъчвания на парникови газове и с по-ограничено количество радиоактивни боклуци. Шеврон е една от 10-те най-големи петролни компании в света и на второ място в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР