Втора знакова рокада от началото на мандата на местната власт

...
Втора знакова рокада от началото на мандата на местната власт
Коментари Харесай

Знакова рокада в Община Пловдив – важен зам.-кмет напуска 

Втора знакова рокада от началото на мандата на локалната власт е на път да се случи в Община Пловдив. Арх. Невена Балчева, зам.-кмет по общинска благосъстоятелност, е подала предупреждение за овакантяване, научи „ Марица”. Преди година от администрацията си потегли Илия Кирчев, който отговаряше за 4 ресора, в това число финанси и общинска стопанска система.

Арх. Балчева напуща по персонални аргументи. В последните месеци против нея имаше редица офанзиви, постоянно с взаимоизключващи се причини – едни я укоряваха, че бави капиталови планове, а други – че предлага ПУП-ове със повишени критерии за застрояване. Според някои критици Балчева не е съумяла да осъществя програмата за ръководство на общинска благосъстоятелност и по този начин не е донесла предстоящите доходи в бюджета. В същото време Общинският съвет в поредност от сесии блокираше всички разпоредителни покупко-продажби с парцели, без значение дали става дума за продажби или отдаване чартърен.

Според информация от общината на мястото на арх. Балчева няма да се назначава нов зам.-кмет. Ресорът й ще бъде стихотворец по съвместителство от Пламен Райчев, зам.-кмет по строителство и вложения. Заради новите задания, които ще има Пламен Райчев, в общината обмислят структурна смяна, съгласно която Оперативна програма „ Жилфонд” да премине на послушание на зам.-кмета по финанси Величко Родопски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР