Втора вечер граждани протестират във Враца след трагичния случай в

...
Втора вечер граждани протестират във Враца след трагичния случай в
Коментари Харесай

Протест във Враца след страшната трагедия с млада жена в спе...

Втора вечер жители стачкуват във Враца след трагичния случай в незабавното поделение, където жена умря пред очите на детето си. Десетки поданици се събраха пред болничното заведение в града. Те упорстват за незабавни промени в здравната грижа. Поискаха оставката на управлението на Спешното приемно поделение.

А в него вървят няколко инспекции – на прокуратурата, здравното министерство, Изпълнителна организация „ Медицински надзор” РЗИ-Враца. От районната здравна ревизия в регионалния град споделят, че към този момент имат първични данни, съгласно които забавянето на регистратурата е било 6 минути.

6 минути - толкоз време 43-годишната жена, в тежко положение, е чакала пред регистратурата в болничното заведение, споделят от врачанското РЗИ. Като прецизират, че данните са първични и са основани на видеозаписите от камерите във фоайето на лечебното заведение.

3 дни след нещастието, Николай не схваща за какво бюрокрацията може да забави приема на незабавен пациент.

„ В момента, в който пристигнахме, трябваше да излезе целият екип и да създадат опит да й оказват помощ. Но това не се случи”, споделя Николай.

„ А ми викаха: „ Трябва да пишем, да пишем”. И аз й споделям: „ Пишете по-добре смъртен акт, какво да чакаме”. Аз изгубвам време да вървя до колата на открито, да диря карти, тя седи безпомощна във фоайето”, изяснява още Николай.

„ В два мама ми се обади и стартира да пищи: „ Сестра ти е починала”. Влязох в незабавното - информация нулева. Казаха ми да се върна на другия ден в 08:00, с цел да получа информация”, споделя Таня Кольова, сестра на умрялата.

Николай споделя, че не знаел, че очевидец е снимал цялата обстановката. Видеоклипът му изпратили през вчерашния ден.

„ Може би е по-добре че са ни снимали. Защото другояче несъмнено никой нямаше да повярва по какъв начин умират хора в незабавното поради ЕГН и персонална карта”, разяснява Николай.
Свързани вести Сестрата от Спешното във Враца, където умря жена, със скандално пояснение Страшна покруса! Млада жена издъхна пред очите на детето си, до момента в който чака в незабавното Уволниха сестрата от болничното заведение с умрялата майка. Сербезова: Не е задоволително! ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР