Втора вълна на епидемията от Covid-19 е неизбежна, заяви в

...
Втора вълна на епидемията от Covid-19 е неизбежна, заяви в
Коментари Харесай

ЕК: Втора епидемична вълна е неизбежна

Втора вълна на епидемията от Covid-19 е неизбежна, съобщи в сряда еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Важно е при последваща карантина да се подходи по-умно, добави зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас на взаимна конференция. На нея Европейска комисия показа краткосрочни ограничения за подсилване готовността на европейските здравни системи за нова вълна от ковид.

Според рекомендациите на Европейска комисия националните противоепидемични ограничения би трябвало да бъдат съобразени с особеностите на популацията, в това число културологични, с цел да има публично доверие. Това не е най-светлият час за Европейски Съюз, съобщи Схинас във връзка неизпълнението на досегашните рекомендации на комисията.

Според Европейска комисия е нужна е непрекъсната зоркост и подготвеност за бързи дейности от нейна страна и от страна на страните от Европейски Съюз, с цел да може разпространяването на заболяването да бъде овладяно, а новите общи ограничавания на свободата на придвижване да бъдат избегнати.

По-ранна акция с противогрипни ваксини

Всяка година сезонният грип основава напън над европейските здравни системи, по тази причина призоваваме страните в Европейски Съюз да обмислят дейности това да се предотврати, да вземем за пример с нараснал достъп до ваксини, с по-ранно начало на акциите за имунизиране и с разширение на обхваната на тези акции, с публични поръчки за доставяне с лекарствени произведения. Скоро се чакат насоките за това от Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР