Втора нощ бе затворен главният път Сливен - Ямбол от

...
Втора нощ бе затворен главният път Сливен - Ямбол от
Коментари Харесай

Втора нощ блокада на пътя Сливен – Ямбол срещу избиването на домашни прасета

Втора нощ бе затворен основният път Сливен - Ямбол от протестиращи против заповедта за очистване на прасетата вид " заден двор " като предварителна защита против африканска чума по свинете (АЧС). Нощта е минала умерено, заяви уредникът на митинга Валентина Василева. Не е имало опити за провокации.

Близо 40 души са нощували на пътя в символ на митинг против взетите ограничения за ограничение на африканската чума по свинете, заяви Василева. Според нея Крушаре е станала знакова точка в битката с държавните ограничения и на място са пристигнали хора от цялата страна.

" В момента тук има хора от Ямбол, има хора от Търговище, има хора от Бургас. Очакват се да дойдат още протестиращи. Днес във Ямбол също ще има митинги ". Тя още веднъж напомни главното искане на протестиращите. " Това е анулацията на евтаназиране на свинете в стопанствата, което трябваше да се случи до през вчерашния ден ".

Пътят Сливен - Ямбол продължава да бъде затворен и в двете направления. Обходният маршрут е през селата Камен, Жельо челник, Кабиле.

Снимка БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР