„Всяко напрежение близо до границите ни е проблем за България.

...
„Всяко напрежение близо до границите ни е проблем за България.
Коментари Харесай

Тафров за напрежението Сърбия-Косово: Това са отношения между две независими държави

„ Всяко напрежение покрай границите ни е проблем за България. България е признала Косово като самостоятелна страна. От българска позиция това са връзки сред две самостоятелни страни – в такава обстановка най-добре е да се деескалира напрежението – това е най-разумният метод и това е методът, който се възприе от НАТО, от Организация на обединените нации и България поддържа този път ". Това сподели в предаването „ Твоят ден на NOVA NEWS дипломатът Стефан Тафров.
Прочетете още
За договарянето ни на газ със Съединени американски щати и готвността на Русия да договаря синьо гориво още веднъж с България той разяснява: „ Трябва да продължим отвързването от съветската взаимозависимост, тъй като Русия употребява газа за политически цели и това е рисковано”.

По думите на дипломата няма гаранции, че даже и страната ни да се съгласи с променените едностранно условия от страна на " Газпром ", по политически аргументи доставките няма да бъдат прекъснати. Той уточни, че това към този момент се случва с доста други страни и заключи: " Политическият риск да се разчита на " Газпром " е доста висок и не може да бъде повлечен от България”.

След експулсирането на съветски дипломати от страната ни Стефан Тафров предвижда, че ще има и други ответни дейности, с изключение на затварянето на консулството ни в Екатеринбург. " Вероятно ще се опитат да окажат влияние върху предизборната акция в България, както са правили неведнъж. Ще се опитат, несъмнено, те имат свои интересеи в България, да бъдат такива дейностите, че да не увредят в допълнение съветските дейности в България. Ще забележим. Не съм оптимист, те са безусловно безогледни и безскрупулни. Какво желаете от един властнически фашистки режим, като този на Путин?”
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР