Всяко момиче си има романтична мечта – екзотично пътуване, вълнуваща

...
Всяко момиче си има романтична мечта – екзотично пътуване, вълнуваща
Коментари Харесай

Черешови клафути

Всяко момиче си има сантиментална фантазия – екзотично пътешестване, вълнуваща сватбена гала, къща с градина или някакво друго захаросано привидение. Моята сантиментална фантазия беше да посетя Южна Франция напролет. Мисля, че тази фантазия се появи в ранните ми тийнейджърски години, когато като омагьосана гълтах розовеещи романи от френски създатели. В съзнанието ми се редяха потънали в цвят полета, стройни лозя, прохладни градини, под чиито сенки млади девойки с кринолинени рокли чакат трепетно целувката на своя принц. Мисля, че по това време по този начин си представях любовта – като рокля с кринолин и плаха целувка на облечената с копринена ръкавица ръка.

Години по-късно, откакто срещнах своя принц и открих, че има и други типове целувки, а кринолинът в тези случаи единствено би пречил, сантименталната фантазия за пролетта и Южна Франция си остана. И не щеш ли тази пролет се сбъдна!
 България даде път на Северна Македония с историческо гласоподаване! 24 юни 2022 | България даде път на Северна Македония! В историческо решение на Народното събрание през днешния ден партиите Продължаваме...
Прекарах близо седмица в едно шато в покрайнините на Тулуза, където се учих по какъв начин да стилизирам и фотографирам храна. Научих забавни детайлности за френската кухня и пробвах доста локални специалитети.

Един от десертите, който най-вече ме впечатли, са фамозните клафути, за които написа и Джулия Чайлд. Клафутите са лек десерт с палачинково тесто и плодове (основно череши). Ако до момента не сте ги пробвали, безусловно го направете! А можете и сантиментално да изненадате своя принц, като му поднесете десерт и... още нещо.:)

Необходимите артикули:

3 бр. яйца
1 ¼ чаша мляко
2/3 чаша захар
½ чаша брашно
2 чаши обезкостени череши
1 ч. л. ванилия
щипка сол

Фурната се загрява на 180 градуса.

Млякото се разрушава с яйцата, захарта, ванилията и солта. Постепенно се прибавя брашното, до момента в който се получи примес малко по-плътна от тази за палачинки.

Черешите се разпределят във формички за мъфини и се заливат със сместа. Пекат се към 25-30 минути, до момента в който добият златист цвят. Охлаждат се и се сервират с пудра захар.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР