Всяко лечебно заведение трябва да съобщава колко интензивни легла има.

...
Всяко лечебно заведение трябва да съобщава колко интензивни легла има.
Коментари Харесай

Пламен Таушанов: България е шампион по смърт от инсулт в Европа

Всяко лечебно заведение би трябвало да оповестява какъв брой интензивни кревати има. Очевидно дамата е имала инсулт, само че казусът е по-сложен от позиция на това, че България е първенец по гибел от инсулт в Европа. Това съобщи Пламен Таушанов от Асоциация за протекция на пациентите във връзка репортаж за жена с мозъчен кръвоизлив, която е била върната от 4 лечебни заведения. След това тя е умряла.

Според представител на лекарите светът е във война с коронавирус, а здравният личен състав е доста изтощен: “Малкото фрагменти, които са към 2/3 от личния състав, са или контактни или инфектирани. От две години българските лечебни заведения са поставени на първа линия на коронавирус вълната. В една война има и военни жертви, и цивилни. Индивидуалният проблем за хората е нерешим”.

“Винаги сме с взор към незабавната помощ и не съумяваме да я организираме по приемлив начин”, сподели още. Той предизвести, че екипите са претрупани.

“По-важният проблем е, че няма осъществяване на тромболизи. Имаме над 40 000 случая годишно, а се правят към 1000 тромболизи. По-голяма е успеваемостта при лекуването на инфаркти. Трябва да се вземат ограничения за всички типове инфаркти”, сподели Таушанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР