Всяко едно решение за уволнение или назначение на министър e

...
Всяко едно решение за уволнение или назначение на министър e
Коментари Харесай

Кирил Петков: Акад. Денков и Мария Габриел са хората, които могат да поискат оставката на Хинков

" Всяко едно решение за уволняване или предопределение на министър e на акад. Николай Денков и на Мария Габриел. При тях е главната задача, доста е важно разделението на управляващите да бъде там ", разяснява Петков. 

Попитан за намека на Асен Василев, че здравният министър би трябвало да си подаде оставката, съпредседателят на ПП-ДБ отговори по този начин:

" Това, което той сподели, и аз доста подкрепям неговите думи, е, че всеки един министър по принцип би трябвало да си носи отговорността за дейностите. Той сподели персонално за себе си, че в случай че бюджетът не бъде признат, той ще си даде оставката. За други оставки не е приказвал ".

" Нито едно решение не се взима от ПП-ДБ, без всички водачи дружно да си завършват крайните решения. Така че концепцията да се преразказват телефонни позвънявания съгласно мен не е правилна. Опитва се да се сътвори някаква спешна обстановка - няма такава ", акцентира Петков.

На въпрос дали здравният министър Христо Хинков би трябвало да подаде оставката си, Петков изясни, че първо би трябвало да бъде изслушан в комисията.

" Както сподели акад. Денков - всички лечебни заведения би трябвало да бъдат тествани, тъй като хората не са удовлетворени от услугите им. Връщаме се към институционалността, към процедурите. Знам, че на доста хора им се желае през два телефонни диалога да си решат казуса - не се случва по този начин и няма да се случва по този начин в България ", безапелационен беше депутатът.

Петков разяснява и тематиката за дерогацията на " Лукойл ", като акцентира, че тя би трябвало да бъде прекратена на 1 март следващата година.

" Защото знаете, че да се понижи съветският нефт от 0 до 50 лишава немного време, само че от 50 до 0 лишава време. Освен това българската страна би трябвало да е подготвена с екип, който да може да бъде в подготвеност, в случай че би трябвало да се влезе в рафинерията и да може да се оперира. И трето - доста е значимо за българските жители договорите, които се подписват за неруски нефт, да не вдигнат цената на бензиностанциите ", означи Петков и прикани сътрудниците си от ГЕРБ да не договарят тази тематика на всеки 2 седмици, откакто уговорената дата е 1 март.

" Нека се фокусираме върху бюджета и Конституцията. Много е значимо всички задания да можем да ги решим едновременно ", добави някогашният министър председател.

Той показа още, че през вчерашния ден е бил на среща в Брюксел, където се е убедил, че " имаме значителен късмет нещата за Шенген да се придвижат през декември ". 

" Още нямаме за оповестяване положителни вести, само че виждам превръщане на огромна част от по-големите скептици. Надявам се, че декември може да имаме и добра вест ", съобщи Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР