Всяко драстично увеличение ще доведе до скок на цени. Днес

...
Всяко драстично увеличение ще доведе до скок на цени. Днес
Коментари Харесай

Омбудсманът: Цената на тока, парното и водата трябва да бъдат социално поносими

" Всяко фрапантно нарастване ще докара до скок на цени. Днес изтича срокът на мораториума. Днес е крайният период за внасяне на планирани претенции за нарастване на цените. КЕВР би трябвало да употребяват всички законови принадлежности, с цел да не се допусне фрапантно увеличение на цените ", сподели националният омбудсман Диана Ковачева по БТВ.

" Цената на тока, парното и водата би трябвало да бъдат обществено търпими. Днес импортирам отчет в Народно събрание за предходната година и в него 45% са жалбите против снабдители на публични и частно-правни услуги. 30% нарастване е много отвратително, при изискване, че през февруари инфлацията на процедура е 10%. В момента ще стане ясно каква ще е цената на природния газ, да, той се усилва, само че би трябвало да продължи програмата за отплата на клиентите на природен газ.

Трябва да продължи поддръжката по тази стратегия и тя би трябвало да бъде разширена, тъй като става известно, че има консуматори на природен газ, и топлинна сила, които са изключени от тази стратегия. Има хора, които се отопляват с котли. Важно е в законодателството да се контролира понятието " енергийна беднотия ". Тесен е още кръгът на хората, които получават помощи, а всички хора имат потребност от поддръжка. " - добави тя.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР