Всяко дете изпитва удоволствие да играе, да общува, да твори.

...
Всяко дете изпитва удоволствие да играе, да общува, да твори.
Коментари Харесай

Дарителска кампания помага на стотици деца с физически и психически проблеми

Всяко дете изпитва наслаждение да играе, да поддържа връзка, да твори. Всички деца имат еднообразно право на това, но… Има деца, които не могат да изпитат насладата от детството по разнообразни аргументи.

Дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ протяга ръка към децата в риск, малчуганите с душевен проблеми и физически болести и техните фамилии.

Благотворителната самодейност на банката се организира за 11-а поредна година, като от 2009 година до момента е помогнала с близо 3 млн. лева за реализирането на 257 здравни, обществени, културни и екологични планове.

В тазгодишното издание на акцията Райфайзенбанк, чиновниците на банката и всички, които желаят да бъдат съпричастни с една всред общо 23-те дела, ще имат опция да поддържат шест плана за по-голям късмет на засегнатите деца и фамилии.

С плана „ И аз ще играя “ SOS Детски селища България ще окажат психо-терапевтична помощ на деца с психическо страдалчество, а за деца с физически увреждания ще бъде подсигурена нужната рехабилитация и кинезитерапия.

Планирана е и самостоятелна психическа поддръжка за фамилиите, с цел да може родителите, братята и сестрите да бъдат по-спокойни в грижите си за тях. Общо 20 деца и техните фамилии ще получат късмет за по-пълноценен и благополучен живот.

Фондация „ За нашите деца “ възнамерява основаването на Комплекс за ранно детско развиване , където опция да развият цялостния си капацитет ще получат деца от най-уязвимите групи - растящи в институции, последна беднотия или обществена изолираност, деца с увреждания и закъснение в развиването.

В Комплекса те ще получат дейна и стимулираща поддръжка, с цел да порастват хармонично, а техните родители ще добият убеденост, че поставят най-хубавата грижа за тях.

Част от Комплекса ще бъде и Сензорна зала, в която специалистите на организацията ще организират профилирани занимания, стимулиращи детското развиване.

Фондация „ Център Отворена Врата “ ще концентрира напъните си върху посредничеството сред родителите и техните деца с психологична проблематика .

Фондацията поддържа родителите в връзката и общуването им с децата за построяването на нова връзка в обстановки на разлъка сред сътрудниците или при съществуване на история на домашно принуждение.

Шанс за всяко дете на Фондация П.У.Л.С. обръща внимание на децата, потърпевши от принуждение, които постоянно са уязвими към отключване на разнообразни психологични болести.

По данни на цивилен организации от 2014 година всяко трето дете в България страда от разнообразни форми на корист.

Фондацията възнамерява основаването и оборудването на особено място за образование, отдих и игри на деца, наранени от принуждение. Там те ще поддържат връзка положително и ще получават нови познания за себе си и другите.

В програмата ще бъдат включени занимания с разнообразни експерти – психолози, логопеди, обществени служащи и педагози за превъзмогване на дефицити в развиването на децата и възстановяване на обществените, прочувствени и когнитивни умения.

Вълшебният свят за деца и младежи с увреждания на Сдружение „ Алтернатива “ ще даде опция на деца и младежи с увреждания, които посещават Дневните центрове в Сандански, да се почувстват по-свободни, по-щастливи, по-самостоятелни и по-уверени.

Проектът планува осъществяване на арт-ателиета в града и лагер в подножието на планините Рила, Пирин и Родопи, отдаден на природата, другарството и българските обичаи.

Фондация „ Херберт Степич – Благотворителност за Централна и Източна Европа “ поддържа децата в неравностойно състояние от София, Добрич, Куклен, Баня и Малко Търново.

Образование за еднакъв старт “ ще обхване над 200 деца, които ще получат профилирана грижа и ще бъдат защитени от принуждение, занемаряване, отпадане от учебно заведение. Ще бъдат наваксани пропуски в образованието.

Зад всички тези планове и планувани действия стоят действителни истории, които могат да станат по-добри с дейна дарителска поддръжка посредством платформата izberi.rbb.bg .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР