Всяко четвърто дете и всеки втори възрастен у нас гладуват

...
Всяко четвърто дете и всеки втори възрастен у нас гладуват
Коментари Харесай

Ресторант в София ще дава безплатно храна на нуждаещи се през зимата

Всяко четвърто дете и всеки втори възрастен у нас гладуват ежедневно. Това демонстрират последните данни на Българската хранителна банка.

Днес означаваме Световния ден на прехраната. В международен мащаб Организация на обединените нации регистрира, че броят на гладуващите на Земята се е нараснал през последните три години. Всеки девети човек на планетата попада в графата „ недохранени” през 2017 година Спрямо 2016 година гладуващите са със 6 милиона повече.

Проблемът е най-сериозен и се изостря през последните години в Африка и Южна Америка.

Столичен ресторант ще дава гратис храна през зимата за нуждаещи се. Инициативата стартира от 1 ноември.

„ Всеки ден ще има друга чорба, особено за тях ще се готви, няма да бъде храната, която е останала от обяд”, увери притежателят на ресторанта Мартин Мартинов пред БТВ.

Доброволци ще оказват помощ с набирането на артикули и приготвянето им. Един от тях – Десислава Димитрова, е илюзионист, само че магия намира и в помощта към по-слабите.

„ Това храни душата на един човек в последна сметка. Всички други материални придобивки, поради които работим, с цел да притежаваме, не могат да ни донесат това възприятие, както ще ни донесе една такава самодейност да нахраниш един човек”, безапелационна е тя.

Всеки доброволец може да се включи със лични средства и старания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР