Всякакви нови формати на ново правителство в рамките на този

...
Всякакви нови формати на ново правителство в рамките на този
Коментари Харесай

БСП ще крепи кворума в НС по 7 теми, сред тях обувки втора употреба и преизчисляване на пенсиите

Всякакви нови формати на ново държавно управление в границите на този парламент за нас са невъзможни. Задкулисни сделки за спасяването на държавното управление на Борисов, посредством нови формати на болшинства или държавно управление на малцинството със скрита поддръжка, ще бъдат мъка за страната. Ние не можем да бъдем съпричастни с това.
 Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена  Нинова: Внасяме 30 000 подписа за преизчисляване на пенсиите
Няма да крепим кворума на такова болшинство, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след изключително съвещание на Изпълнителното бюро и управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Тя съобщи, че народните представители от левицата няма да се записват в Народното събрание, с изключение на в следните случаи: анулация на налога на старите коли, анулация на таксата за облекла и обувки втора ръка, понижаване на Данък добавена стойност на храни и медикаменти, увеличение на пенсиите и преизчисляването им, 6400 лева за второ и трето дете на работещи родители, фамилно подоходно облагане, понижаване на заплатите на политиците.  

Това са нашите оферти, само че и част от настояванията на протестиращите, които сме внесли преди повече от месец. Това са и единствените случаи, в които ще бъдем там, ще се записваме за кворума и ще се борим за тези претенции. Парламентът е мястото, където те могат да намерят своето решение, посредством приемане на съответните закони “, безапелационна е Нинова.

Според нея държавното управление на Бойко Борисов, с решенията и дейностите си, основава неустойчивост в страната, неустойчивост на институциите и в цели системи. „ Нищо не работи по този начин, както би трябвало – нито здравната, нито просветителната, минимум обществената система. Също и в региона на стопанската система. Това държавно управление е нездравословно, страната върви надолу “, съобщи Нинова. По нейните думи тази неустойчивост би трябвало да се спре и да се стартира да се гради. „ Ние виждаме нейното прекъсване през оставка на цялото държавно управление и предварителни избори “, добави тя. 

Председателят на Българска социалистическа партия изясни, че болшинството в Народното събрание на ГЕРБ, Оперативна програма и „ Воля “, които ги поддържат, е нездравословно, тъй като приема лобистки закони в полза на олигарсите. „ Приема закони, които удрят бедните и междинната класа с нови и нови налози. Ние сме в парадокса – сякаш най-социалният бюджет, а провокира обществени митинги и протести. Два паралелни свята – този в техните показа и думи, и действителният, който виждате всеки ден на открито “, сподели още Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР