Всяка зима семейството ни отива да кара ски. Онази година

...
Всяка зима семейството ни отива да кара ски. Онази година
Коментари Харесай

Целият ми живот се преобърна само за няколко дни

Всяка зима фамилията ни отива да кара ски. Онази година заминахме с огромна група на 8 март, с цел да отпразнуваме деня на дамата и да си починем добре за няколко дни.

Всичко беше ужасно, наслаждавахме се на почивката и природата. Но бедата пристигна на 10 март.

Нашият десетгодишен наследник Андрей скочи несполучливо от дребен трамплин и падна по тил. (година по-рано на същото място брачният партньор ми се приземи несполучливо с парапланер и си счупи крака).

Когато синът ни падна, брачният партньор не беше надалеч и видя какво се случи. Той бързо изтича, деликатно го взе на ръце и го занесе вътре. Детето плачеше и сподели, че го боли кръста. Веднага извикахме кола за спешна помощ.

Линейката дойде бързо, синът ми беше откаран в болничното заведение, а ние със брачна половинка ми го последвахме с колата. Оказа се, че има фрактура на гръбнака на две места.

Той остана в болничното заведение, а ние се прибрахме вкъщи. Казаха, че на следващия ден ще има доктор, който ще прегледа детето и ще реши какво да прави по-нататък.

Не спах цяла нощ. Малкият ми наследник е със строшен гръбнак в някаква болница, в поделение с непознати. Много се притеснявах за него. И рано сутринта със брачна половинка ми отидохме в болничното заведение, с цел да забележим сина ни и да попитаме лекаря какъв брой сериозна е контузията и какво ще последва.

Влизам в отделението и виждам синът ми да седи на леглото. Седи! Той не може да седи! Трябваше единствено да лежи, с цел да не се разместят прешлените.

Бях доста смутена и ядосана на целия медицински личен състав на тази болница. Решихме да вземем сина си и да го заведем в друга болница.

Имахме другар хирург, обадихме му се и му казахме какво се е случило и че желаеме да вземем сина си от тази болница. Той се съгласи да ни одобри и ни изясни по какъв начин е най-добре да транспортираме детето (трябваше да пътуваме повече от 200 км.)

Трябваше да попълним формуляр, че болничното заведение не носи отговорност за следствията.

Пристигнахме наред, незабавно заведохме сина ни в болничното заведение, където същата вечер беше гипсиран. И на идващия ден го прибрахме вкъщи. Трябваше да остане гипсиран 3 месеца, а по-късно още 3 месеца с корсет.

Втората неволя се случи на 20 март същата година.

Съпругът ми отпътува в командировка на 19 март сутринта и трябваше да се върне на 20 март вечерта. Но той не се прибра.

На 21 март ми оповестиха, че брачният партньор ми (той беше единствено на 35 години) е умрял в автомобилна злополука. По някакво мистично съвпадане близо до мястото, където той си счупи крайници година по-рано и където синът ни счупи гръбнака си 10 дни преди гибелта на брачна половинка ми.

Само за 10 дни животът ми се трансформира в същински пъкъл. Не желаех да пребивавам, не желаех да виждам и слушам никого. Не желаех да се храня, нито да пия вода.

Приятелите ми и майка ми не ме оставиха нито за минута. По-късно разбрах, че са се страхували да не си направя нещо. Почти половин година седях в един фотьойл пред включен тв приемник.

Наистина желаех да отида при брачна половинка си. Беше мъчително да осъзная, че него към този момент го няма и в никакъв случай няма да го има. Не изпитвах възприятие за дълг и отговорност към децата си, изключително към дребния ми наследник, който беше гипсиран. Нищо не усещах.

Върнах се към живота последователно и постепенно. Оттогава минаха доста години, само че към момента ме боли при загатна за тези дни. Въпреки че, болката не е толкоз остра.

Не бих поискала на никого да изпита тази непоносима болежка от загубата на обичан човек. Много е тежко.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР