Всяка връзка може да бъде изправена пред предизвикателствата на ревността

...
Всяка връзка може да бъде изправена пред предизвикателствата на ревността
Коментари Харесай

Как да се справим с ревността, когато е насочена към нас

Всяка връзка може да бъде изправена пред провокациите на ревността - тази комбинация от страсти, която се показва като боязън от загуба или невярност. Ревността постоянно участва в междуличностните връзки, само че в случай че нещата излязат отвън надзор, може да провокира съществени проблеми и даже да навреди на самата връзка. В идващите редове ще разгледаме по какъв начин ревността въздейства върху нашите връзки и по какъв начин можем да се оправим с нея по здравословен метод.

Ревността постоянно води до съмнение и неприятни спорове във връзката. Когато стане несъразмерна и контролираща, е допустимо да разсъни подозрения по отношение на лоялността на колегата и да наруши връзката сред двамата. Тя може да породи непълнота и комплекси, както и да затрудни процеса на създаване на доверие и фамилиарност във връзката. Освен това ревността може да сътвори напрежение и отрицателно въодушевление, което в последна сметка води до злощастие и неустановеност.

Когато се сблъскаме с ревността, която е ориентирана към нас, има няколко тактики и метода, които можем да използваме, с цел да се оправим с нея по-ефективно. Ето няколко съвета, които могат да оказват помощ:
Бъдете съчувствени и разбиращи
Разберете, че ревността е страст, която идва от страховете и несигурността на другия човек. Покажете схващане и състрадание към неговите усеща. Важно е да се влезе в ролята на сътрудник, който поддържа и схваща.
Комуникацията е основна
Отворената и почтена връзка е от значително значение в тези обстановки. Слушайте деликатно и изразете своите усеща и мисли. Обсъждайте съответни обстановки и проблеми и търсете решения дружно.
Избягвайте провокации
Важно е да избягвате обстановки, които могат да предизвикат ревността на колегата. Бъдете почтени и открити за вашите дейности и планове и демонстрирайте преданост и лоялност.
Подкрепяйте колегата си
Покажете на колегата си, че сте там за него и го подкрепяте. Признавайте неговите триумфи и качества. Укрепете доверието и връзката посред ви, като поемете отговорност за думите и дейностите си.
Укрепвайте доверието
Изграждането и поддържането на доверие е от значително значение във всяка връзка. Бъдете предадени на думите и обещанията си. Изпълнявайте своите задължения и бъдете открити и транспарантни.
Изследвайте корените на ревността
Ревността може да идва от разнообразни източници като предходни контузии, неприятни прекарвания или неразрешени прочувствени проблеми. Изследвайте предишното на колегата и работете дружно върху превъзмогване на тези прекарвания посредством терапия или други подобаващи способи.
Посъветвайте колегата да отдели време за себе си и за персоналните си ползи
Важно е да се резервира салдото сред характерността и връзката. Хубаво е сътрудниците да намират време за свои персонални ползи, занимания и другари. Това ще им помогне да се усещат по-изпълнени и самоуверени, което може да понижи ревността и да усъвършенства качеството на връзката.

Най-важното е да помните, че ревността е страст, която може да бъде ръководена и преодолявана. Като изградите открита връзка, доверие и схващане между тях, можете да се справите с ревността и да създадете по-здрава и сполучлива връзка с колегата си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР