Всяка световна мирна среща на върха за Украйна, която изключва

...
Всяка световна мирна среща на върха за Украйна, която изключва
Коментари Харесай

Песков: Мир в Украйна без участието на Русия няма как да се случи

Всяка международна мирна среща на върха за Украйна, която изключва Русия, е просто неуместна и ще се провали. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление, оповестено във вторник и представено от Ройтерс.

Песков също сподели пред новинарското издание „ Аргументи и обстоятелства “, че Русия продължава своята двегодишна война против Украйна, с цел да се отбрани от Запада.

Може ли украинският проблем да бъде решен без присъединяване на Русия? Отговорът е явен - не може, сподели Песков в изявлението, направено предишния четвъртък, ден преди всеобщата пукотевица в концертна зала край Москва.

„ Защото Украйна е превърната в инструмент в ръцете на груповия Запад, с чиято помощ имат намерение, по този начин биха желали, да окажат по-голям напън върху Русия, да обуздаят Русия и да я оставят в периферията на развиването. И в случай че могат, да я довършат “, добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани за интернационална мирна среща на върха, а по-рано тази година Швейцария съобщи, че ще бъде хазаин на срещата и че се разискват дата и детайлности. Руският президент Владимир Путин към този момент осъди като неупотребим украинския кротичък проект, който приканва за евакуиране на съветските войски и възобновяване на границите на Киев от 1991 година, в това число Крим, завзет и анексиран от Русия през 2014 година, отбелязва news.bg.

Песков повтори, че проектът е невъобразим, и също по този начин осъди обсъжданите от Европейския съюз и други страни проекти за вдишване на надзор върху облагите от съветски активи и прехвърлянето им на Украйна.

Вярвам, че европейците схващат, че ще спорен сходно решение. Това евентуално е въпрос не за една година, а по-скоро за десетилетия, сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР