Всяка страна има сватбени традиции, но на някои места по

...
Всяка страна има сватбени традиции, но на някои места по
Коментари Харесай

Сватбени традиции

Всяка страна има сватбени обичаи, само че на някои места по света сватбените ритуали са, меко казано, екзотични. В Самоа булченската рокля се прави от кората на черничевото дърво.

В Нигерия имат построени критерии за хубост. Ако булката не успее до сватбата или след нея да стане задоволително закръглена, мъжът й има право да я върне на родителите.

В Кения съществува античен бит, съгласно който през първият месец след сватбата мъжът би трябвало да носи женски облекла, с цел да усети какъв брой е мъчно да си жена.

В Намибия вместо воал булката поставя специфичен аксесоар, който се назовава екори и се прави от козя кожа, натъркана със смола, разнообразни типове мазнини и алена охра.

 Сватбени обичаи

В етиопското племе сурма съществува бит, съгласно който малко преди сватбата булката се лишава от долните си зъби и пробождат долната й джука, в която вграждат глинен диск.

На остров Ява преди регистрацията на гражданския брак двойката би трябвало да внесе налог в държавната хазна. Но не във тип на пари, а във тип на двадесет и пет опашки от плъхове.

Понятието първа брачна нощ в Албания е прекомерно условно. През първите три нощи след сватбата дамата гневно се съпротивлява да извърши съпружеския си дълг. Това се е правело преди епохи за изпъждане на зли духове.

На остров Тромбриан, който се намира до Нова Гвинея, процедурата за брак е извънредно опростена. Достатъчно е да ядеш от една паница с обичания човек пред всички и към този момент публично се смятате за женена двойка.

Ако попаднете на сватбено угощение на остров Бали, ще се учудите. На масата има единствено дами. Докато те се хранят, мъжете си почиват, тъй като те са приготвили вкусотиите за сватбената софра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР