Всяка среда на взаимодействие малко или много допринася. Училищата са

...
Всяка среда на взаимодействие малко или много допринася. Училищата са
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Не можем да сме крайни хуманисти. Ще има загуби за бъдещето

Всяка среда на взаимоотношение малко или доста способства. Училищата са многочислена среда на многочасово взаимоотношение, само че не можем да преустановим с месеци образователния развой. Затваряме когато е належащо, отваряме - когато е рационално. Животът на децата, родителите и учителите е значим, само че не можем да сме крайни хуманисти. Ще има загуби за бъдещето. Не може онлайн образованието да е пълностоен сурогат.
Това съобщи пред bTV просветителният министър Красимир Вълчев.

Думите му идват, откакто предходната седмица бе оповестено отхлабване на част от ограниченията. ФрогНюз напомня, че от 4ти януари децата от I до IV клас ще се върнат назад към присъствената форма на образование. Още по време на брифинга просветният министър уточни, че средата не е главен провинен за преместване на болестта, а отдалеченото образование е пагубно.

" Всеки 80-ти жител на България е преподавател. До този миг по наши данни 66 са умрелите в резултат на COVID-19 преподаватели. Но училищаат и децата не са тази среда, която способства толкоз за разпространяването ", уточни Вълчев и добави, че ще се работи съгласно обстановката.

Данните ще бъдат оценени всяка седмица и в случай че бъде регистриран новият по-заразен вариант, ще се намерения по какъв начин да се действа.

" Имаме намаляващ напън върху здравната система, само че за жалост тези ограничения са нежни. Ще проучваме данните седмица за седмица. Вероятно ще позволим някои действия, които не могат да се случат в електронна среда като някои изпити и практики. Ако има нов вариант, ще се реагира според обстановката ", уточни още Вълчев.

Той съобщи, че маски в клас за най-малките деца ще се поставят по преценка на всяко образователно заведение.

Просветният министър уточни още, че могат да бъдат проведени изпити, които да са задоволително безвредни. По думите на Вълчев образователната година ще приключи в точния момент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР