Всяка сфера търпи своето развитие. Светът се променя и ние

...
Всяка сфера търпи своето развитие. Светът се променя и ние
Коментари Харесай

Бързи, чисти, икономични – Иновации на тухлите

Всяка сфера търпи своето развиване. Светът се трансформира и ние с него. Най-важно за динамичния свят, в който живеем, е времето. То в никакъв случай не стига. Затова нововъведенията от ден на ден са ориентирани към това да свършим повече работа за по-кратко време.

Такава е историята и на . Развитието на тухлите не стопира - време е да бъдат забравени отживелите практики на строителството и да преминем към новото.

Ако би трябвало да върнем времето обратно, ще забележим първо, че тухлите в действителност се трансформират. Преди време за строителство са употребявани така наречените тухли четворки, през днешния ден към този момент се употребяват голямоформатни, които улесняват работата.

Затова с смяната на тухлите идва ред за смяна и на така наречената зидария. Край на трудоемкото подравняване - време е за При новата система зидарският разтвор отпада, като способ за срастване и на негово място идва особено създадено полиуретаново лепило (с име Dryfix Extra), което в композиция с тухли Porotherm Profi обезпечава голям брой преимущества. А какви са те?

На първо място е зидария с висока степен на издръжливост. Съставът на лепилото Dryfix Extra е селекциониран по този начин, че то да бъде оптимално крепко и издръжливо във времето и е особено пригодено за слепването на керамични повърхности. А плътното срастване се дължи на съвършената геометрия, реализирана посредством компютърно калибровано шлайване на тухлите след изпичане. То замества потребността от познатите зидарски разтвори и всички свързани с тях неудобства и нужни принадлежности.

 фотография: Винербергер

И защото говорихме за време - о, да - със системата се работи извънредно бързо и елементарно. Не е належащо да се изчаква да стегне зидарския разтвор, а времето за слагане на всеки един блок е сведено до най-малко. Анализите демонстрират, че за създаване на част от зидариите може да бъде понижен таймингът до цели 2 пъти. Ако имате усъвършенствани бюджети, всяка минута ще ви е от голяма важност, тъй че това ще ви спести доста разноски.

А стане ли въпрос за бюджети, значимо е да кажем, че може да се спестят разноски и с друго преимущество - завършек на спомагателната техника. С новата система имате нужда от доста по-малък брой принадлежности. Затова тези разноски може също да ги отпишете. Имате потребност само от няколко флакона Dryfix Extra и револвер за полиуретаново лепило с висока резба.

 фотография: Винербергер

А щом нямате потребност от огромен набор от принадлежности и работите в по-времеви прозорец, то всичко ви е по-икономично. Нашите изчисления демонстрират следното - един камион лепило Dryfix Extra може да размени 100 камиона с хоросан. А заменяйки камионите и спомагателните материали, няма да имате обектови боклуци. Това води до 2 други извода - първо имате по-чиста строителна площадка и второ - няма да имаме обектови боклуци на неизразходван разтвор в края на деня и съответните такса строителни боклуци при депонирането им на специализрани места. При работа с Dryfix Extra лепилото просто се почиства револвера със специфичен флакон-чистител на ацетонова основа и на идващия ден сме подготвени да продължим със същата скорост и успеваемост.

И това не е всичко. Както знаете, не може да се извършват зидарски работи при температура по-ниска от +5 С. А това значи по-кратък сезон за зидане. С лепилото Dryfix Extra зидането може да продължи и през зимата. С него може да се работи при температури до -5°C. Спрямо междинните температури, регистрирани на територията на България за последните десетилетия това значи до 2 месеца по-дълъг строителен сезон. Това е изключително значимо за крайбрежните обитаеми места, където възбраната за строителство по време на летния сезон доста лимитира полето за деяние.

 фотография: Винербергер

Причини доста да употребявате системата ! Коя ще предпочетете, с цел да се доверите на системата, е Ваш избор. Важното е, че която и да изберете, резултатът ще е един - по-бързо и икономично строителство на напълно друго равнище. Включете на скорост и се възползвайте от преимуществата, които Винербергер ви дава!

A в случай че желаете да разберете дали Porotherm Profi Dryfix Extra e еволюция и гражданска война в строителството, включете се в уебинара на 21-ви октомври от 16:00 часа. Лектор ще бъде инж. Петър Петров - управител продажби и артикули във Винербергер. Безплатна регистрация за онлайн събитието можете да извършите на този

* наличие на Винербергер
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР