Всяка работа дава по-добри резултати, ако е енергичен и издръжлив.

...
Всяка работа дава по-добри резултати, ако е енергичен и издръжлив.
Коментари Харесай

Ето какви навици гарантират бърз и бистър ум

Всяка работа дава по-добри резултати, в случай че е деятелен и устойчив. Няколко елементарни техники могат да оказват помощ да си гарантирате това. Те би трябвало да се трансфорат в положителни привички.
Ето пет елементарни метода за възстановяване на мозъчната функционалност, предадени от БГНЕС, по информация на РИА Новости:
Тренирайте вниманието си
 Вижте какво прави мозъкът ни до момента в който спим Вижте какво прави мозъкът ни до момента в който спим
Чoвeк прeкaрвa близo eднa трeтa oт живoтa cи в cън. A cънят e тoлкoвa вaжeн зa oцeлявaнeтo ни и прaвилнoтo ни функциoнирaнe. Нo кaкви...
Първата стъпка към това е медитацията. Целта е да се концентрирайте върху чувствата си и да „ проветрите главата си ” от непотребна информация. Прекарването на 10-15 минути на ден в тишина може да усъвършенства паметта, бдителността и други когнитивни функционалности.
Е, до момента в който сте в режим на трудова активност, поставяйте дребни забавни задания на мозъка си - запомнете с какво е облечен вашият събеседник, какви белези има по лицето си, какъв цвят са очите му. Курсът на Wikium „ Умът на Шерлок “ ще бъде доста потребен в това отношение: след него ще станете необикновено наблюдателни.
Четете всеки ден
Книгата е мощен и доста наличен инструмент за трениране на мозъчната активност. Учените са потвърдили, че единствено 6 минути четене на книга дневно могат доста да понижат равнищата на стрес при всеки.
Водете си дневник
 Вижте по какъв начин да запазим мозъка си млад (ВИДЕО) Вижте по какъв начин да запазим мозъка си млад (ВИДЕО)
Лeкaрят и тeлeвизиoнeн вoдeщ Aлeкcaндър Мяcникoв пocoчи кoи ca нaй-eфeктивнитe нaчини дa зaбaвим cтaрeeнeтo нa мoзъкa пo тeлeвизиoнния...
Обобщавайки всеки ден и записвайки за себе си основни събития и ежедневни чувства – това е не по-малко чудесно образование за мозъка. Блогът е чудесна електронна опция на книжен дневник. Подобна процедура оказва помощ да запазите по-добре това, което се случва в паметта ви, да анализирате своето и държанието на другите хора и вярно да прередите целите си.
Движете се
Физическата интензивност е директно обвързвана с мозъка, тъй че в случай че желаете да „ напомпате “ когнитивната сфера, отделяйте най-малко половин час на ден за спорт или фитнес. Движението оказва помощ на кислорода да попадне в тялото и мозъкът ви да работи по-добре. Дори най-простите действия като извършения на терасата или вървене пеш усъвършенстват зрителната памет и настроението.
Спете по-често
Всички знаят, че положителната отмора е значима за мозъка и сънят би трябвало да продължи най-малко 8 часа. Но в случай че по справедливи аргументи това не е допустимо, разделете времето за сън на части - по образеца на Щирлиц. В идеалния случай би трябвало да подремнете денем за най-малко 20 минути и съзнанието ви незабавно ще се проясни и ще почувствате прилив на сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР