Всяка притча има определена поука, която читателят трябва да открие

...
Всяка притча има определена поука, която читателят трябва да открие
Коментари Харесай

Всяка жена трябва да прочете тази притча

Всяка алегория има избрана поука, която читателят би трябвало да открие самичък за себе си. Това е освен чарът на този тип творби, само че и е смисълът им, тъй като в случай че някой ни каже каква е поуката, то тогава се лишава от опцията всеки човек самичък да я осъзнае и тя да му влияе. Днес ви представяме една алегория, която всяка жена би трябвало да прочете.

Момченце попитало майка си: „ Мамо, за какво плачеш? “, предават от iwoman.bg.
А тя дала отговор: „ Защото съм ЖЕНА! “.
„ Не разбирам, мамо! “, споделило детето.
Майка му го прегърнала нежно и споделила: „ Никога няма да схванеш, синко! “.
По-късно дребното момче попитало татко си, „ Защо мама като че ли плаче без причина? “.
„ Всички дами плачат без причина “, единствено това съумял да му каже татко му.

Но минали години. Момчето пораснало, станало мъж, и придобило прочут опит в живота. Въпреки това към момента не разбирало ЗАЩО дамите са толкоз чувствителни и толкова… загадъчни. Тогава попитал Господ: „ Господи, познаваш ли сърцето на дамата? “. Господ му дал отговор: „ Когато създавах дамата, аз я направих СПЕЦИАЛНА!Притча за сляпата майчина обич: Веднъж при Бога пристигнала една жена, прегърбена под тежестта на огромен чувалВеднъж при Бога пристигнала една жена. Тя била прегърбена под тежестта на един огромен чувал.
Главата й била…Oct 2 2018skafeto.com

Направих раменете й задоволително мощни, с цел да поемат тежестта на цялото семейство. И все пак, задоволително нежни, с цел да подаряват разтуха. Дадох й вътрешна СИЛА, с цел да устоя раждането на всяко свое дете. Но и с нея да приема отхвърлянето, което доста пъти идва от децата й. Дадох й ТВЪРДОСТ за тестванията на живота, с цел да продължава напред, когато другите към нея се отхвърлят. Дадох й ТЪРПЕНИЕ да обича децата си и безшумно да понася болката си, когато я нараняват или подценяват.

Дадох й ЛЮБОВ, с която да оказва помощ на брачна половинка си да преодолява грешките си и да му прости, когато бърка. Защото от неговото ребро я сътворих, с цел да бъдат и двамата ЕДНО ЦЯЛО и в наслада, и в несгоди. Дадох й МЪДРОСТ, с цел да знае, че положителният брачен партньор в никакъв случай не би наранил жена си, само че от време на време изпитва нейната мощ и нейното решение да бъде непоколебимо до него. Дадох СРЪЧНОСТ на ръцете й, с цел да основава и да преобразява всичко, до което се допре.

Накрая й дадох и СЪЛЗИТЕ, с цел да ги употребява, когато има потребност. Да има разтуха и място, където да се приюти. Виждаш ли, синко, споделил Господ, КРАСОТАТА на Жената не е в облеклата, нито накитите, които носи, нито във фигурата ѝ, нито в красиво сплетените й коси. Красотата е в нейното СЪРЦЕ, което е обиталище на моята обич! Красотата е вътре в нея. Всяка жена е КРАСИВА и е едно от моите най-съвършени творения. “

Отдавна живял фамозен художник. Б…May 27 2019skafeto.com

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР