Всяка партия вярва, че нейната мисия е да провали опитите

...
Всяка партия вярва, че нейната мисия е да провали опитите
Коментари Харесай

Николай Василев: Всяка партия вярва, че нейната мисия е да провали опитите на останалите за кабинет

" Всяка партия има вяра, че нейната задача е да провали опитите на останалите да създадат кабинет ". Това съобщи в студиото на " Тази заран “ някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев.

" Стигнали сме до страхотна раздробена поляризация в страната. Всеки гласоподава за една дребна или междинна партия и харесва единствено нея или може би и нея не харесва и нито една останалите ", добави той.

" За страдание, акад. Денков няма по-голям късмет от проф. Габровски да събере поддръжка за втория мандат. Проблемът не е в акад. Денков, който е почтен човек, какъвто е и проф. Габровски, просто политическата обстановка в страната е такава, че съвсем никоя партия не поддържа съвсем никоя друга и по тази причина евентуално след месеци мъка е огромен шансът отново да не създадем кабинет “, добави той.

Василев съобщи, че кабинетът на Габровски въобще не е бил неприятен като състав и като метод на изграждане.

" В него нямаше нито един някогашен министър от ръководещата партия, те направиха всичко допустимо да се извърнат към всички елементи на политическия набор и да поканят хора отвред и това отново не е задоволително. Мисля, че нищо не е задоволително. Кадри на Национална движение „Симеон Втори" през последните 15 година бяха добре пристигнали в държавните управления на разнообразни равнища. Дори проф. Герджиков беше длъжностен министър председател и не съм чул неприятна дума в тази посока “, сподели още той пред bTV, представен от Ruse24.

Василев съобщи, че за него продължава да бъде мистерия какво общо се вижда сред " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “, " които нямат съвсем никаква аналогия в политики и идеология “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР