Всяка група си подкрепяше нейния кандидат. По този начин председател

...
Всяка група си подкрепяше нейния кандидат. По този начин председател
Коментари Харесай

Томислав Дончев песимист за сформирането на правителство след днешното заседание

Всяка група си поддържаше нейния претендент. По този метод ръководител на Народно събрание няма да бъде определен. По този метод този парламент не може да съществува. Това е началото на конституционна рецесия. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Всичко, което се случи през днешния ден не е изненада. Надявам се да сме към края на един политически цикъл, в който партиите деградират и се изтласкват от дъното. Народните представители през днешния ден се състезаваха кой какъв брой не харесва другия. Имаме фрагментиран парламент и в случай че продължаваме по този начин, нищо няма да реализираме “, посочи той.

„ Няма юридически трик, с който да се излезе от този парламентарен блокаж. Имаме належаща потребност от приемането на редица закони, в това число и бюджет. Ако политическият нарцисизъм не спадне, ние можем да се озовем в една доста неприятна обстановка. Никой не ни е изпратил в Народното събрание с единствената задача да се караме “, акцентира Дончев.

По думите му в политиката никой не знае каква е безспорната истина. Това е един развой на търсенето на вярната позиция. Постоянното опълчване не ражда нищо положително, изясни той.

„ Ние от ГЕРБ сме правили доста взаимни отстъпки, с цел да е допустимо действието на Народното събрание. Компромисът – нищо, че си първи – не е мотив. Изборът на ръководител на Народно събрание няма да стане с юридически трик. Нужен е компромис, само че ние няма да сме обект на изнудване “, сподели Томислав Дончев.

„ Или сътрудниците не са разбрали, че към този момент не са в предизборна акция, или не могат да преглътнат изборния резултат “, позволи той.

Дончев изясни, че в случай че създадат крачка обратно, мъчно биха обяснили това на гласоподавателите си. Има политици, които са в Народно събрание, поради анти ГЕРБ говоренето. Това е капан, в който сами са се вкарали. Политическата обстановка е доста тежка.

„ След днешното съвещание съм огромен черноглед за съставяне на държавно управление. В него даже диалогът е неосъществим. Има доста плахи първи проблясъци, само че днешния ден ме обезкуражи. Степента на радикализация е толкоз огромна, в случай че политиците не се разберем, хората ще ни санкционират заедно поради това държание “, предизвести Дончев.

Според зам.-председателят на ГЕРБ влизаме в политически модел на президентска република.

Томислав Дончев отговори на репликата на Асен Василев от Продължаваме промяната през днешния ден, че ГЕРБ би трябвало да се разкаят по този начин: „ Интересна е метаморфозата му в духовник. Покаянието би трябвало да стартира от последно управлявалият “, съобщи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР