Всяка година в продължение на седем години Apple споделя резултатите

...
Всяка година в продължение на седем години Apple споделя резултатите
Коментари Харесай

Експертите се усъмниха във високата степен на удовлетвореност на собствениците на iPhone

Всяка година в продължение на седем години Apple споделя резултатите от изследване по отношение на удовлетвореността на клиентите от гамата iPhone и всякога те са 98-99%. Но специалистите настояват, че от статистическа позиция това е просто невероятно.

Експертите означават, че резултатите, получени посредством обичайно изследване, не могат да доближат такива индикатори, защото не всички респонденти схващат въпроса и дават отговор надлежно. А някои хора даже дават спорни отговори. Всичко това се отразява на крайния резултат.

Но това не значи, че Apple преувеличава. Въпреки че компанията евентуално има свои лични числа, тя избира да се базира на тези, събрани от страничната изследователска компания 451 Research. Последната от своя страна интервюира избрана група хора, състояща се от ранни купувачи и механически запалянковци. Очевидно е, че първата категория хора умишлено чака новите артикули, до момента в който втората не прекарва задоволително време с джаджите, с цел да открие всички дефекти.

Американският институт за задоволеност на потребителите има свои лични резултати. Според анализаторите степента на задоволеност при iPhone с поддръжка на 5G е 81%, а при 4G моделите — 78%. Въпреки забележителната разлика с резултатите на Apple, това към момента е най-високият резултат на задоволеност, постиган в миналото от производител на смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР