Всяка година през юни започват драмите за бизнеса по родното

...
Всяка година през юни започват драмите за бизнеса по родното
Коментари Харесай

Скъпотия в Гърция? Черен пиар за заблуда

Всяка година през юни стартират драмите за бизнеса по родното Черноморие. Курортите са празни, а в това време на Кулата за влизане в Гърция опашките към този момент стават сериозно огромни.

Вече е ясно, че родният бизнес не е по никакъв начин възхитен от този факт. И тази година бе пуснат в ход черният пиар за скъпотията в Гърция и по какъв начин нищо към този момент не било същото.
-->
Напротив - същото е!

Една бърза обиколка тук-там в Северна Гърция демонстрира, че спрямо предходната година по това време цените са съвсем същите. Ако има разлика, тя е съвсем незабележима.

В региона на Кавала още веднъж е тъпкано с българи. Една от обичаните дестинации. Пример - едно студио в Неа Перамос може да се наеме даже за 45 евро на нощ. Това е спалня и кухня в едно. 

При една обособена стая от студиото цената е 60 евро, а един апартамент с две стаи и студио преди натоварения сезон е 70 евро. 

Такива бяха цените и предишния юни.

Да не  би да мислите, че в наши курорти от сходен вид като Лозенец или Созопол да вземем за пример ще ви вземат по-малко?

Естествено, от 1 юли цените стават по-различни, само че това с цялостна мощ важи и за тези у нас. 

В таверните, с изключение на качествената храна, двама души могат спокойто да си хапнат и пийнат за 35-40 евро. Бирата е 3,50 евро, порция паметни тиквички - 4,50, гръцката салата е 8 евро, аколичеството й умерено стига за двама души. Всеки самичък да си направи сметката с цените по нашинте заведения за хранене, където една шопска селата е 10 лв..

Шишенце узо от 200 грама е 6,50 евро, на доста места в софия да вземем за пример е повече. Порция бифтек с гарнитура е 8-8,50 евро. Примерите са достътачно.

Да не приказваме за бързината на обслужването и вниманието към клиентите. 

Нищо ново, нали?

Традиционен съвет за началото на сезона - дано по нашето море да хвърлят всички старания за възстановяване на изискванията за отмора, в сравнение с да пускат лъжливи пиари за наивници. И тук - нищо ново на хоризонта.

Никой не бяха от хубавото. Но от неприятното - да. Нашето море въпреки всичко скоро ще се изпълни. Но с цел да става това през повече време от лятото, е нужно да се свърши още прекалено много работа. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР