Всяка година, прекарана в училище или университет, увеличава продължителността на

...
Всяка година, прекарана в училище или университет, увеличава продължителността на
Коментари Харесай

Всяка година прекарана в учебно заведение, увеличава продължителността на живота

Всяка година, прекарана в учебно заведение или университет, усилва продължителността на живота, до момента в който непосещаването на учебно заведение е толкоз смъртоносно, колкото пушенето или пиенето на прекалено много алкохол, заяви " Албениън пост ".


Това сочи първото систематично изследване, което директно свързва образованието с изгодите за продължителността на живота.

Въз основа на данни от индустриализирани страни като Обединеното кралство и Съединени американски щати, както и от разрастващи се страни като Китай и Бразилия, прегледът откри, че рискът от смъртност при възрастните понижава с 2% за всяка година, прекарана в постоянна форма на образование.

Завършването на начално, приблизително и висше обучение е еднакво на здравословна диета през целия живот, като понижава риска от гибел с 34% спрямо хората без официално обучение, съгласно рецензирания разбор в списание The Lancet Public Health.

В противоположния случай непосещаването на учебно заведение когато и да е е толкоз нездравословно за здравето на възрастните, колкото потреблението на пет или повече алкохолни питиета дневно или пушенето на 10 цигари дневно в продължение на десетилетие.

Проучването способства за напъните в Англия да се подсигурява, че децата посещават учебно заведение, като специалистите настояват, че резултатите акцентират връзките сред посещаването на учебно заведение и здравето.

Това значи също по този начин, че увеличението на възрастта на довеждане докрай на учебно заведение и увеличението на броя на младежите, които не престават образованието си, може да способства за увеличение на продължителността на живота в бъдеще.

Въпреки че изгодите от образованието за продължителността на живота са известни от дълго време, прегледът на учени от Норвежкия университет за просвета и технологии (NTNU) и Вашингтонския университет в Сиатъл е първият, който дава количествена оценка на броя на годините на обучение и връзката им с намаляването на смъртността.

Нийл Дейвис, професор по здравна статистика в Университетския лицей в Лондон и специалист по връзките сред образованието и здравето, който не е взел участие в проучването, го дефинира като " впечатляваща работа ".

" По-високият % отсъствия може да докара до това децата да пропуснат бъдещи изгоди за здравето ", означи Дейвис.

" Струва си да се означи, че нарасналите равнища на отсъствия от учебно заведение имат далечни последствия, с изключение на резултата им върху здравето ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР