Всяка година хиляди хора губят борбата със сърдечните заболявания, които

...
Всяка година хиляди хора губят борбата със сърдечните заболявания, които
Коментари Харесай

8 предупредителни знака, че сърцето ви не работи правилно

Всяка година хиляди хора губят битката със сърдечните болести, които ги изтезават. Статистиките демонстрират, че и двата пола са еднообразно уязвими. Проблемите със сърцето могат да бъдат вродени, провокирани от метода ни на живота и разнообразни други аргументи.
Тялото ни дава сигнали, които да ни предупредят, че нещо със сърдечната ни система не е наред. Важно е да им обърнете внимание на време и да не се самолекувате. Ние събрахме някои от най-често срещаните признаци за проблеми със сърцето, които не трябва да подценявате.
Болка в ръката
Преди да получат инфаркт, някои хора усещат необяснима болежка в ръката. При мъжете най-често болката е в лявата, до момента в който при дамите не е ясно изразена в коя, от време на време и в двете ръце. Лекарите споделят, че повода за това е комплициране в мозъка, което се дължи на обстоятелството, че болката от сърцето минава през гръбначния мозък. Там има доста нерви, които са свързани и изпращат " неверна информация ".
Силна кашлица
Неспираща кашлица, при която се отделя течност съдържаща кръв, е постоянно срещан симптом за сърдечна непълнота. Понякога може да бъде признак и за по-сериозен проблем.
Силна тревога
Хората, които изпитват мощна разтревоженост са предразположени към сърдечни болести. Стресът може да отключи освен паник офанзиви и редица други проблеми свързани със мощната разтревоженост. Ефектът от високите равнища на стрес може да бъде гибелен за сърцето и да отключи проблеми с кръвното налягане.
Подути крака
 Храна, която ВСИЧКИ имаме у дома, е лек за сърдечни болести и диабет Храна, която ВСИЧКИ имаме у дома, е лек за сърдечни болести и диабет
Учени откриха, че яденето на люти чушки оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. Изследването е оповестено в списание...
Ако сърцето не работи добре и не съумява да изпомпа кръвта обикновено, се получава периферен оток, който визира ръцете и краката. Това е по този начин заради гравитацията и не постоянно значи, че имате проблем със сърцето. Все отново е един от постоянно срещаните признаци и е целесъобразно да не го пренебрегвате, а потърсите лекарско мнение.
Гади ви се и нямате предпочитание да се храните
Пациентите, които имат проблеми със сърцето постоянно изпитват липсва на вкус, който от време на време е съпроводен с гадене при опит да се хранят. Симптомите могат да бъдат съпроводени и от болежка в корема.
Обриви
Понякога екземата или елементарния херпес могат да признаци за съществени сърдечни болести. Авторитетният Американски лицей по кардиология е провел проучване, което демонстрира, че близо половината от хората с екземи могат да страдат от високо кръвно, а 1/3 от тях да имат проблеми с холестерола.
 Страдате ли от сърдечни проблеми - проверете сами с елементарни извършения и проби Страдате ли от сърдечни проблеми - проверете сами с елементарни извършения и проби
Сърцето работи неуморно и без отмора  – от първата до последната глътка въздух на индивида. Дължим му грижи, с цел да бъде здрав...
Чувство на замаяност
Един от най-често срещаните признаци при пациенти със сърдечни болести е възприятието за замаяност и даже загубата на схващане. Те могат да бъдат породени от запушена артерия, която пречи на сърцето да изпомпва кръвта. Ако не можете да си поемете въздух или  припаднете за малко, то потърсете незабавна здравна помощ и обърнете внимание на сърцето си.
Избледняване на кожата
Друг от най-често срещаните признаци за проблеми със сърцето е избледняването на кожата и придобиването на синкав цвят. Той също се дължи на неправилното изпомпване на кръвта от сърцето. Бледият цвят на кожата може да обхване цялото ви тяло или единствено от част от него. Не постоянно обаче, избледняването е признак за проблем със сърцето. Може да имате различен проблем, който няма нищо общо със сърдечно-съдовата система.
Грижете се за здравето си, с цел да избегнете проблеми със сърцето. Опитвайте да водите деен и здравословен метод на живот. Ограничете до най-малко нездравословните храни и питиета. Спортувайте, разхождайте се и не се застоявайте прекомерно доста. Една разходка в парка или 15-минутна кардио подготовка ще държи сърцето ви в темп!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР