Всяка година българите намаляват с между 40-50 000 човека и

...
Всяка година българите намаляват с между 40-50 000 човека и
Коментари Харесай

Андрей Арнаудов: Всяка година българите намаляват с между 40 и 50 000 души


Всяка година българите понижават с сред 40-50 000 индивида и по този начин оставаме най-бързо изчезващата нация в света или една от най-бързо изчезващите.

Това сподели телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов по време на конференция в книжовен клуб „ Перото “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес бяха регистрирани достиженията и новите цели, които си сложи Движението за национална идея (ДНК), работещо за намаляването и решаването на казуса с демографската рецесия у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Време е да се опитаме да забележим какво би трябвало да променим още, тъй че тематиката да стане задоволително забавна за обществото, с цел да стане задоволително забавна и за тези, които ни ръководят и изобщо за институциите. Не се е случило нищо в тази посока в последните 30 години без значение от това кой е бил на власт “, разяснява Арнаудов.

По време на конференцията бяха показани резултати и от анкетно допитване, извършено измежду 800 родители.

„ Изискванията на родителите са ориентирани доста повече към този момент не към страната, което е хубаво, тъй като остатъците от социализма са избледнели. Изискванията им са към бизнеса, към работодателите и това отново опира до страната по някакъв метод – гъвкавото работно време, бързото връщане на работа от страна на майките и изискванията за тях, само че на първо място фокусът е върху бизнеса и върху това какво хората сами могат да създадат за себе си, върху градската и заобикалящата ги среда. И в случай че имат някакви обвинявания към страната, те са на първо място във връзка с това, че междинната класа, хората, които работят и си заплащат налозите получават минимум привилегии по тази причина, че имат деца във връзка с детските надбавки “, сподели Арнаудов.

Той добави, че казусът съществува и в доста по-развити и богати общества като Норвегия и Германия. Арнаудов изясни отдава понижената раждаемост у нас с това, че хората си слагат други цели - като кариера, обезпечаването на дом и сигурност. Даде образец със себе си, че към този момент е на 38 години и едвам в този момент, напълно скоро ще стане татко за първи път.

„ Трябва да признаем, че по-лесният метод за справяне с демографската рецесия е връщането на част от българите от чужбина и нашата обичайната диаспора от Украйна, Сърбия, Северна Гърция, Албания. Македония “, безапелационен е съоснователят на неправителствената организация.

Андрей Арнаудов е безапелационен, че би трябвало да се сътвори чувство, че България не е толкоз неприятна страна за живот и развъждане на деца, и че в действителност това е една огромна наслада и да подтикваме хората да имат повече деца. Той прецизира, че е доста значимо в фамилиите да няма единствено по едно дете, тъй като това не взема решение казуса, той стартира да се позволява когато в множеството семейства има две или повече деца.

Според Арнаудов казусът се корени и на още едно място, а точно, че нашата демографска тактика е един доста огромен документ, който обаче е неразбираем за хора.

„ Нашата тактика е в 181 страници, с над 150 графики, в която чак на 95 страница се извежда тактика, учредена на 11 общи и 5 съответни правилото, които обрисуват 5 целта. Отговорността за тактиката е разпределена сред държавното управление и още 21 институции “, разяснява Арнаудов.

Той съпостави нашата тактика с тази на Тасмания, която е написана в 3 глави, които се разгръщат на 32 страници с доста картинки. Съоснователят разкрива, че техен приоритет е да привлекат 150 000 нови жители до 2050 година. Арнаудов споделя, че за разлика от нашата демографска тактика при Тасманийската нещата са ясни и съответни, а не пожелателни.

За решаването на демографската рецесия Андрей Арнаудов оповести, че до есента ще проработи платформата Bulgaria Wants You, чиято цел е да се записват българи, искащи да се завърнат от чужбина, да играе ролята на трудова борса и място за връзка с диаспората. Според Арнаудов това е пътят към решаването на демографската рецесия. Той оповести още, че в 7 града ще се организира Националната самодейност „ Направи го за България “ и добави, че тази година ще има нови посланици, както и, че ще бъдат кръстени над 1000 бебета, заченати през 2017 година. Кръщенето в София ще бъде на 7 октомври. А до тогава ще има редица събития, едно от което е галерия, която ще покаже снимки от първото всеобщо кръщене. Изложбата в София ще е на 1 юни в Градската градина.

Мария Янева, която ръководител на фондация „ Искам бебе “ и един от новите посланици на идеята, сподели, че 145 000 са двойките, които имат репродуктивни проблеми.

„ Пред Европа стои демографската рецесия, само че пред нашата страна стои въпросът дали въобще ще ни има на следващия ден. Ето за какво ние имаме вяра, че си заслужава човек да се бори за основаването на всеки един живот. Не е задоволително просто в днешно време да бъдем положителни експерти, в това което вършим би трябвало да имаме и нашата обществена отговорност. ДНК финансира първото българско семейство, което е на път да има дете “, съобщи Янева.

Телевизионната водеща Нели Хаджийска се обърна с апел към младите девойки и ги прикани да не отсрочват раждането.

„ Абсолютно всички съумели хора споделят, че най-голямото им благополучие е обвързвано с децата им. Светът доста тиражира триумфа, който обаче не носи наслада. Ценност не е единствено триумфът самичък по себе си. Този триумф ни кара да забавяме раждането на дете. Обаче детето не е като позвъняване и поръчка на пица. Аз желаех да имам дете, само че се наложи да изчакам и то много време. На всички млади девойки желая да кажа, че не би трябвало ние да решаваме по кое време да имаме дете, то ни се дава от Бог. Трябва да изместим късното раждане. Аз 15 години с предаването се пробвам да покажа, че най-смислените неща са фамилията, детето и любовта “, сподели Хаджийска.

Бившият ни капитан на волейболния тим Владимир Николов изрази мнението си по тематиката със преживелица от последните дни.

„ Взех Филип от детската градина. Това е третият ми наследник. Той е на 2.5 година В един миг той избяга и в продължение на 10 минути го нямаше. Търсехме го 50 индивида. За него беше игра, беше се укрил. Беше се отправил към бул. „ Цариградско шосе “. Тези 8 минути ми бяха най-тежките в живота, мислейки по какъв начин да кажа на майка му, че съм изгубил Филип. Всичко популярност Богу се размина, тъй като някакъв човек го беше спрял и го върна. След една сходна обстановка си даваш сметка, че триумфът неправилен в случай че няма кой да се зарадва на него. Децата са смисълът на всичко, което вършим. Останалото е суетност, която ни разрешава да си гъделичкаме егото. Деца не се гледат с пари, а с обич. Финансовата самостоятелност може да направи живота по-лесен, само че не и по-приятен. Щастието с пари не се купува. Децата са щастието. Да ги възпитаваме по собствен облик и сходство. Да предпазим децата от нашите неточности и да забележим нашето по-добро аз,чрез тях “, сподели Николов./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР