Всяка една война в 21 век е провал на политиката,

...
Всяка една война в 21 век е провал на политиката,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Всяка една война в 21 век е провал на политиката

Всяка една война в 21 век е неуспех на политиката, съобщи евродепутатът Сергей Станишев във видеообръщение по време на интернационалната конференция в София „ Европа – Русия пред нови геополитически провокации “, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му щом се е стигнало до война в Европа значи, че политиката не е съумяла да позволи несъгласията по кротичък метод.

 

„ Най-голяма отговорност за протичащото се носи управлението на Руската федерация, тъй като то стартира тази експанзия “, счита Станишев. Според него е било естествено Европейският съюз да реагира и да наложи наказания. Той добави, че е първостепенна задача да спрат военните дейности. 

 

Много е значимо да бъдат направени всички старания, с цел да се предотврати ескалация на войната в Украйна, сподели евродепутатът. „ Втората огромна задача е да се стигне до мир, който да бъде дълготраен “, добави той.

 

Станишев показа, че България не употребява задоволително историческата си връзка с Русия, която може да помогне на страната ни да бъде „ глас на мира “ и да търси политическо решение на войната. Президентът на Франция (Еманюел Макрон) и канцлерът на Германия (Олаф Шолц) играят такава роля, счита евродепутатът.  

 

На конференцията участва и посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова. Международният конгрес ще продължи и на следващия ден.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР